Próbanyelvvizsgát tartottak a Mező-gimnáziumban

Nagy sikert aratott idén is a Mező-gimnázium diákjai körében a próbanyelvvizsga, rengetegen jelentkeztek rá. Barabás Regina Réka felsőfokú számonkérésre készül, így neki különösen nagy segítéség ez az ingyenes lehetőség. Tavaly is részt vettem ezen a próbanyelvvizsgán, és a vizsga sikeres lett. Majd ezt követően elmentem hivatalos, „rendes” nyelvvizsgázni is, és az is sikerült. Most a felsőfokot próbálom ki, mindenképpen szeretnék felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Szerintem ez egy remek lehetőség, mert ingyen van, és itt, az iskolában írhatjuk - említette a Mező-gimnázium diákja.

A gimnazistáknak különösen fontos a sikeres felkészülés, hiszen 2020-tól kötelező lesz legalább egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni a továbbtanuláshoz. Célunk, hogy segítsük a gyerekek nyelvvizsgaszerzési lehetőségeit, és bővítsük azokat a lehetőségeket, amikor a nyelvvizsga előtt kicsit meg tudják mérettetni magukat. Ez az alkalom már a második az iskolánk életében, mintegy 130 diák ír próbanyelvvizsgát. 14-en emelt szinten, a többi diák középszinten méretteti meg magát - hangsúlyozta Májer Anita igazgató.

A budapesti vizsgaközponttal kötött megállapodás értelmében Nagykanizsán a Zsigmondy-iskola és a Mező-gimnázium szervezhet angol nyelvből ingyenes próbavizsgát.