Programozóverseny általános- és középiskolás diákok számára

facebook megosztás

Változatos összetételű zsűri értékeli majd a Future Makers programozóversenyre beérkező pályázatokat. Az alapítók mellett Nessaj, az ismert influencer, dr. Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE docense és Názer Lili 13 éves gimnazista, a verseny tavalyi győztese fogja elbírálni a pályaműveket. A tét jelentős, hiszen a győztesek jutalma egy írországi utazás és részvétel a világ egyik legnagyobb ifjúsági programozói találkozóján. A 12-16 éves diákok számára kiírt versenyre november 26-ig lehet jelentkezni.

Október elején hirdették meg a Future Makers Nagydíjat, azt az általános- és középiskolás diákoknak szóló programozóversenyt, amelyre saját fejlesztésű applikációkkal vagy weboldalakkal pályázhatnak a gyerekek, 3 fős csapatokban. A nevezéshez egy videót is kell készíteniük, amelyben röviden bemutatják alkotásuk és elmagyarázzák a zsűrinek, hogy az általuk fejlesztett megoldás milyen módon tudja elősegíteni egy kisebb vagy nagyobb közösség, vagy akár az egész társadalom jól-létét.

A szakmai zsűri tagjai között ott találjuk Nessajt, a tizenéves korosztály körében rendkívül népszerű influencert is, aki már közel tíz éve foglalkozik audiovizuális tartalomgyártással. Youtube csatornájának 2016-os indulása óta lett igazán ismert, rendszeres követőinek száma már 500 ezer felett jár. A tudományos szemléletet Dr. Turcsányi-Szabó Márta,az ELTE IK Média- és oktatásinformatikai Tanszékének docense képviseli a zsűriben, akinek kutatási területe a média informatika, konkrétabban „a tanulást elősegítő élményalapú technológia”. A két alapító, a UPC és a SKOOL szakértői mellett a verseny egyik tavalyi győztese, a 13 éves Názer Lili is felkérést kapott a zsűrizésre. Lili 9 éves kora óta érdeklődik a robotika és a programozás iránt.Applikációival már több hazai és nemzetközi díjat is nyert, az általa megszerzett technikai-informatikai tudást pedig társadalmilag hasznos ügyekbe szeretné visszaforgatni és ezzel inspirálni saját korosztályát.

A pályázatokat november 26-ig lehet beküldeni a Future Makers versenyre, az eredményhirdetés december elején lesz. A győztes csapat jutalma egy írországi utazás, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, a dublini Coolest Projectsen, és ott a nemzetközi közönség előtt is bemutathatják alkotásukat. A versennyel kapcsolatos részletes információkért és a felkészülést segítő hasznos tippekért érdemes felkeresni a www.futuremakers.hu weboldalt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.