Szent Mártonra emlékeztek az ovisok is

A piarista óvodások és szüleik a Kórházkápolnához zarándokoltak, a Hétszínvirág-óvodában pedig libazsíros kenyeret is kóstolhattak a gyerekek. 

A tűz mellett apró lámpások is gyúltak pénteken a piarista óvoda udvarán. A résztvevők a közösen készített mécsestartókkal a fényt hordozták, amely a melegséget, a meghittséget jelenti, valamint a világosságot mutatja a mindennapokban. Az intézményben egész héten Szent Márton ünnepére készültek.

– Emlékezünk ilyenkor Szent Márton irgalmas jó cselekedeteire, mert ha megismertetjük a gyermekeket ezekkel a jó cselekedetekkel, akkor talán később ők is ezeket fogják követni, illetve a társaihoz úgy alkalmazkodnak, hogy egymás iránt ezt ki tudják nyilvánítani - mondta el Sifter Józsefné a  Boldog Donáti Celesztina Óvoda vezetője.

A hagyománynak megfelelően az ünnepi menet a Szent Márton, vagy közismertebb nevén a Kórházkápolnához zarándokolt.

A Hétszínvirág-óvodaban idén sem maradt el a libakeresés. A szintén pénteken tartott programban a tűz körbetáncolása és a tökfaragó verseny eredményhirdetése is szerepelt.

– Mint tudjuk, Szent Márton életében nagyon fontos volt a szegények, a rászorultak segítése, e szellemben szerveztünk mi is jótékonysági gyűjtést a Családok Átmeneti Otthona lakói számára immár hatodik éve. Ebben példásan tükröződött a szülők és a nevelőtestület hozzáállása, hiszen nagyon szép mennyiségben gyűjtöttünk össze adományokat - fogalmazott Hansné Gáspár Katalin a Hétszínvirág-óvoda tagóvoda-vezetője.

A Corvin utcai intézményben szeretetvendégség is volt: libazsíros kenyér és meleg tea várta a gyerekeket és családjukat.