Újabb díjat nyert Lendvai Kristóf kisjátékfilmje

facebook megosztás

A legjobb csapatmunkának járó dicsérő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át a 63. Országos Függetlenfilm Fesztiválon Lendvai Kristóf a Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjéért.


Lendvai Kristóf instruál a nyári forgatáson (Fotó: Seres Péter)

A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) október 11. és 14. között Balatonfenyvesen rendezte meg az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált és Konferenciát, amelynek versenyprogramjába 28 alkotás jutott be. Közülük is csupán 10 film alkotóit díjazták a budapesti A38 hajón szervezett ceremónián dicsérő oklevéllel, jutalomtárgyakkal, illetve összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalap felosztásával. A mások mellett a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott filmfesztivál zsűrijét Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta.

A fődíjat Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid Nem történt semmi című filmje nyerte el, a Magyar Művészeti Akadémia különdíját Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című alkotásával érdemelte ki. Díjazták a legjobb dokumentumfilmet (Csibi László: Nussbaum 95736), a legjobb színészt (Gazdag-Kötél Orsolya), a legjobb operatőrt (Bálint Arthur) is.

A függetlenfilmes fesztivál zsűrije a rendkívül erős, túlnyomórészt profi filmkészítők alkotta mezőnyből a legjobb csapatmunkának járó dicsérő oklevéllel és szintén pénzjutalommal díjazta Lendvai Kristóf Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjét.

A nagykanizsai Batthyány gimnázium 17 éves tanulójának nyár végén mutatták be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek szereplésével, jól ismert cégek és helyi televíziók mellett Zalaegerszeg és Nagykanizsa önkormányzatának támogatásával készült alkotását. A 26 perces kisjátékfilm augusztusban különdíjat nyert a 25. Országos Diákfilmszemlén Budapesten, illetve díszvendég volt a szeptemberben Zalaegerszegen rendezett 14. Göcsej Filmszemlén.

Kanizsa

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.