Újabb fejlesztés a kajakháznál

facebook megosztás

2013 óta szinte minden esztendőben sikerül egy újabb beruházást megvalósítani a kajakos bázison, a legújabb fejlesztés a sportolók komfortérzetét javítja, és a mindennapi edzések megfelelő körülményeit szolgálja ki. – A legnagyobb támogatónk most is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az államon keresztül. Az egész beruházás a fűtéssel együtt mintegy 14 millió forint volt – mondta el Sári Nándor a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.

Az elmúlt években összességében 90 millió forintnyi beruházás valósult meg a tóparti telepen. – Köszönet mindezért a vezetésnek, akik ezt megálmodták, és a támogatóknak. A pályázatok és önkormányzati segítség mellett szülők és cégek segítik az egyesületet. Aki figyeli az eredményeket, láthatja, hogy mindez megéri, érdemes ide befektetni – fogalmazott köszöntőjében Dénes Sándor polgármester.


Cseresnyés Péter, Sári Nándor és Dénes Sándor a beruházás avatásán (Fotó: Gergely Szilárd)

A közösség erejének köszönhető a látványos, folyamatos fejlődés, vélekedett Cseresnyés Péter miniszterhelyettes. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: sikerült feltámasztani haló poraiból a kanizsai kajak-kenu sportot, az erőfeszítéseknek köszönhetően pedig az energetikai megújulás is sikerült.

– Ez a fejlesztés-sorozat csak egy része annak a sikernek, amit ők elértek. A legnagyobb siker az, hogy jó néhány tucat fiatal gyerekkel foglalkoznak, utánpótlást nevelnek, úgy, hogy közben nagyon komoly eredményeket érnek el. Mindannyiunknak ez a legfontosabb, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, a mozgást, azt az időtöltést, ami nem a televízió, vagy a számítógép előtti üléssel telik el – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klubnak további tervei is vannak, a jelenlegi komplexum mellett egy pihenőház építését tervezik jövőre. A 30 millió forintos beruházás tervrajzai elkészültek, és a támogatásra is van már ígéret.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.