A biztonság turisztikai versenyelőny

facebook megosztás

Franczel Richárd a III. Turizmus és biztonság című nemzetközi tudományos konferencián felidézte: a rendszerváltás után a kelet-közép-európai államok a nyugati mintákat próbálták másolni, és csak a migrációs válság megjelenése hozta felszínre az első kritikákat.

Magyarországon a jó kormányzás egyik alapelve a biztonságérzet, és éppen a kormány politikájának köszönhetően a nyugat-európai országokhoz képest alacsonyabb a terrorfenyegetettség. Ez pedig „jelentős versenyelőny a turizmusban”, jegyezte meg a helyettes államtitkár.Kifejtette: a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik tavalyi jelentése szerint a terrorizmus által leginkább sújtott országokban – Belgiumban, Franciaországban és Törökországban – jelentősen csökkent a turisták száma, ezzel együtt a turizmusból származó bevételek összege is.

A turizmusban a hangsúly egyre inkább áttevődik a vidéki rendezvényekre, fesztiválokra. A kormány azért is támogatja a sportrendezvényeket, fesztiválokat, mert azok erősítik az  országimázst – mondta Franczel Richárd.

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője arról beszélt, hogy 2015-től – amikor megszaporodtak a járművekkel végrehajtott terrortámadások – Magyarországon is foglalkozni kezdtek a hasonló esetek elleni védekezéssel. A budapesti karácsonyi vásárokon ezért jelentek meg az útakadályok, de a korábbi évekhez képest idén „a terrorizmussal kapcsolatos biztonságpolitikai helyzet kicsit kedvezőbben alakul”.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.