A biztonságért!

A nemzetközi konferencián a turizmussal és biztonsággal foglalkozó szakemberek, kutatók és oktatók vettek részt. Az egyetemi kampuszok képviselői, valamint a rendvédelmi erők számára is különösen fontos ez a konferencia, amit jól mutat a résztvevők évről évre emelkedő száma. – A Pannon Egyetem számára nagyon fontos a régió gazdasági, társadalmi szereplőivel való szoros együttműködés. Tekintettel arra, hogy a Pannon Egyetem régiója az a balatoni üdülőkörzet. Így a turizmus nagyon fontos szerepet játszik az egyetem képzési és kutatási portfóliójában. Így ez a konferencia témájában nagyon szorosan illeszkedik az egyetem tevékenységéhez - mondta Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A világ turizmusában az elmúlt években rendkívül jelentős változások történtek, ezek hatására pedig a biztonság meghatározó jelentőségű követelménnyé vált a különböző szállodák, hotelek számára. – Azt hiszem, nem kell túlmagyarázni azt, hogy ma a világon mennyire fontos érzés, hogy valaki biztonságba van. S a turizmus az a típusú szabadidős tevékenység, ami bizalmi alapon történik, szívesen csináljuk, pénzt költünk arra, hogy ez a dolog történjen, ezért elvárjuk azt, hogy ahova érkezünk, ott ne legyen kérdés, hogy biztonságban vagyunk-e. Éppen ezért értékelődik fel egyre inkább ez a témakör - fogalmazott Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Az előadások mind azt a célt szolgálták, hogy az egyre erősödő magyar turisztikai szektor még tovább fejlődjön. – A kormányzati, illetve a turisztikai szektor szereplőiből válogattuk ki az előadókat. Szerencsére azt mondhatjuk, hogy szinte első felkérésre eljöttek hozzánk. Délután nagyságrendileg 50 előadás hangzik el, négy szekcióban, párhuzamosan zajlanak az előadások. Két szekció angol nyelven zajlik, kettő pedig magyar nyelven - hangsúlyozta Dr. Németh Kornél egyetemi docens.

A III. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencián előadott dr. Franczel Richárd helyettes államtitkár is, aki a kormány turizmusra és a biztonságra kiépített stratégiáját mutatta be a jelenlévőknek.