A Lenti Járásbíróság fogalmazóját is elismerték a rangos, Mailáth György tudományos pályázaton

Dr. Pintér Andrea, a Lenti Járásbíróság fogalmazója is sikeresen szerepelt az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett Mailáth György tudományos pályázaton – tájékoztatott érdeklődésemre dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

A versenyt immár ötödik alkalommal – minden évben egy-egy meghatározott mottó köré – szervezték meg. A 2018. esztendő mottói a változás és az állandóság a bíróságokon, illetve a 21. század kihívásai voltak. A pályázatot két tagozatban (joghallgatói és bírósági) és négy szekcióban (polgári jogi, büntetőjogi, közigazgatási-munkaügyi és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási) hirdették meg, melyre összesen 66 dolgozat érkezett.

A pályázat nyertesei 2018. december 7-éndr. Handó Tündétől, az OBH elnökétől valamint dr. Benkő Imolától, az OBH főosztályvezetőjétől vehették át az elismeréseiket. A díjazottak között volt dr. Pintér Andrea, a Lenti Járásbíróság fogalmazója is, aki a büntetőjogi szekció bírósági tagozatában harmadik helyezést ért el „Az embercsempészés” című dolgozatával. Pályaművében – a Lenti Járásbíróság jogeseteit alapul véve – összevetette az embercsempész szervezetek típusait a 90-es évektől kezdve, majd az e bűncselekmények felderítésében rejlő kihívásokat taglalta a bíró szemszögéből.

Papp Attila