„Adj egy ötöst”

A megye munkaerő-tartalékéinak mozgósításáról és annak fejlesztéséről tárgyaltak délelőtt a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum partnerei.

A Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, valamint a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány folyamatosan kapcsolatot tart a megváltozott munkaképességű vagy alacsony iskolai végzettséggel rendelkező munkakeresőkkel. Az „Adj egy ötöst” elnevezésű találkozó a kezdeményezés konferenciasorozatának ötödik állomása volt. A munkacsoport célja, hogy képzések szervezésével, különböző támogatási rendszerek kidolgozásával segítse rendszeres jövedelemhez jutni a munkanélkülieket.   

– Időarányosan teljesülnek az eredményeink. A képzés, a bevonás és a bértámogatások eljuttatása a vállalkozásokhoz jól teljesült az elmúlt időszakban. Valamennyien tudjuk, hogy sokat változott a munkaerőpiaci helyzet Magyarországon, így Zala megyében is. Amikor a projekt megíródott 2015-2016 időszakában, akkor jóval magasabb volt a munkanélküliség. Most viszont elsősorban a munkaerőhiány az, ami problémát okoz a vállalkozásoknak - fogalmazott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.