Átadták a köszönet díjait

facebook megosztás

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elismerését hat kategóriában hét díjazott vehette át a tegnapi ünnepségen.

A Virtuózok zalai közönségkedvence, Vanyó Karsa trombitajátékával kezdődött a Köszönet Napja. A gálán részt vett Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke is. A főpásztor köszöntőjében a szeretet és az elfogadás fontosságára világított rá. – „Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket.” Én nagyon örülök ennek, mert ez teljesíthetetlen. Itt a Földön egyikünk se tudja úgy szeretni a másikat, ahogyan az Isten szerette őt. S ez azért öröm, mert van esélyünk növekedni, ha nagyon magasra tesszük a mértéket, Krisztus mértéke szerint, akkor mindig tudunk növekedni. S ő a mérce - fogalmazott a megyés püspök.

Az év civil szponzorának a Hidrofilt Kft.-t, mecénásának Járási Ildikó iparművészt választották meg. Az év civil közössége a homokkomáromi Nyolc Boldogság Közösség lett. – Nagyon meglepődtünk. Az atyának a szavaihoz tudnék csatlakozni, amit teszünk, azt természetes módon tesszük. Nem várunk érte elismerést, nem ez a lényeg. 28 éve vagyunk itt, nagyon sok emberrel dolgoztunk már együtt, sok mindenkitől kaptunk köszönetet személyesen, de még ilyen szinten soha. Ez az első alkalom, hogy közösségként elismerik a munkánkat, úgyhogy nagyon-nagyon örülünk neki – mondta Mikovics Krisztina, a Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi ház koordinátora. 

Az év civil önkéntese elismerést Bolf László és Bücs Angéla kapta, az év civil embere Grujber Zsolt plébános lett, míg az év civil fiataljának a Batthyány kisgimnazistáját, Vanyó Karsa zeneiskolai növendéket választották.  – Nagyon-nagyon örülök neki. Nem gondoltam volna, hogy ezt az elismerést meg fogom kapni. Már eleve az is megtiszteltetés volt, hogy engem meghívtak erre az estére. Szóval, nagyon-nagyon örülök – említette Vanyó Karsa.

A kerekasztal az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor működtetését már több éve segítőknek aranyfokozatú támogató címet adományozott. Az ezt tanúsító okleveleket is az eseményen adták át.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.