„Azt kukkerolod, hol vagyok, hogy rohadjon ki a szemed a fejedből!” Továbbra sem bír magával egy 80 éves, novai asszony

facebook megosztás

Többször is ráfizetett már, mégsem tud lenyugodni: továbbra is fenyegeti és gyalázza a szomszédjait egy 80 éves, novai asszony. Most ismét bíróság elé kell majd állnia, és az elmúlt években tanúsított magatartását elnézve, sok jóra nem számíthat majd a megyeszékhely járásbírósága előtt. A történtekről és a büntetőügyről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

Egy novai, 80 éves nő és a szomszédjai közötti viszony immár 2010 óta terhelt konfliktusokkal, melynek hátterében egy birtokvédelmi jogvita áll. Ennek nyomán közöttük polgári per volt folyamatban, melyben az idős nő pervesztes lett, ezt azonban elfogadni nem tudta. Azóta is neheztel a szomszédjaira, és a legkülönbözőbb módszerekkel törekszik megkeseríteni, illetve ellehetetleníteni az életüket. A szomszédokkal szemben tanúsított magatartása miatt több büntetőeljárás is indult már ellene, először garázdaság vétsége, majd zaklatás vétsége miatt, melyeket a Lenti Járási Ügyészség megrovás alkalmazása mellett megszüntetett.

Ezt követően a nőt a Lenti Járásbíróság első alkalommal 2016-ban, majd másodjára egy esztendővel később bűnösnek mondta ki a szomszédjai sérelmére elkövetett, több rendbeli zaklatás vétségében. Ugyanis a nő abból a célból, hogy a sértetteket megfélemlítse, illetve magánéletükbe, s mindennapi életvitelükbe önkényesen beavatkozzon, őket rendszeresen és tartósan háborgatta, továbbá személy elleni erőszakos cselekmények bekövetkezésével fenyegette meg.

Magatartásával legutóbbi elítéléseit követően sem hagyott fel. 2018. augusztus 08-án délelőtt, amikor a sértett a házának udvarán tartózkodott, és a ruhaszárító kötélre kiteregetett ruhákat szedte össze, a 80 éves nő hangosan szidalmazni kezdte a sértettet, miszerint: „rohadjon meg a lelked... azt kukkerolod, hogy hol vagyok, hogy rohadjon ki a szemed a fejedből, rohadjon ki a lelked, meg az eszed...”. Ezt követően pedig félelemkeltési szándékkal megfenyegette a sértettet azzal, hogy „mikor rá se gondolsz, akkor leborítalak, lesósavazlak, innen az ablakból, mikor rá se gondolsz”.

A sértettben a fenyegetés komoly félelmet keltett, mert a nő korábban már több alkalommal is öntött, illetőleg hajított át különféle dolgokat (vizeletet, csigákat, földdarabokat) a sértett udvarába, így a sértett alaposan feltételezhette, hogy a nő beváltja fenyegetését. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a 80 esztendős nővel, mint különös visszaesővel szemben zaklatás vétsége miatt emelt vádat a megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.