Berki Tamás a kanizsai Jazz-karácsonyon

2018. dec. 22.

A Kanizsa Big Bandnek köszönhetően hagyománnyá vált, hogy évről-évre egy jó hangulatú jazz esttel zárják a koncertévadot. Ez a Jazz-karácsony. Nem véletlen, hogy ilyenkor rangos előadót hívnak meg vendégként, aki még inkább fel tudja dobni a hangulatot. Az idei meghívott Berki Tamás jazz-énekes, zeneszerző volt, aki évtizedek óta a hazai jazz-élet egyik meghatározó alakja.

Berki Tamás otthonosan mozog Nagykanizsán, hiszen számtalan alkalommal fellépett a kanizsai jazz fesztiválokon, a Cserfő-i Jazzlanden és a Jazz Világnapja helyi rendezvényén. Ennek köszönhetően népes rajongótábora van városunkban. A kiváló énekes szinte az összes elérhető állami és szakmai díjat megkapta, ami egyrészt szól az előadói teljesítményének, másrészt az oktatói munkájának. Berki Tamás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, énekes, zeneszerző, zenei műsorok szerkesztője és nem mellesleg vérbeli showman.

A Kanizsa Big Band műsorát stílusosan egy karácsonyi szerzeménnyel kezdte, majd Berki Tamással következett a megunhatatlan Route 66 és a Makin' Whoopee. Ezzel kezdetét vette az igazi show. Berki Tamás nem csak lehengerlő előadásmódjával, humorával, hanem különleges sapka gyűjteményével is elvarázsolta a közönséget. Minden egyes blokkban más-más sapkát húzott és ehhez egy-egy anekdotát is fűzött. A repertoárban a karácsonyi vonalat a Kanizsa Big Band hozta, míg Berki Tamás a jazz örökzöldekre épített. Olyanokra, mint például az All of Me és a Take the „A” Train. Átütő siker volt még a Fever című szám is. A Medgyaszay-ház zsúfolásig megtelt. Most is mint mindig konstatálhattuk hogy, Vámos Béla zenekarvezető és társai két dologhoz nagyon értenek. Egyik a kiváló hangulat megteremtése, míg a másik a közönségszervezés. Köszönet a szép estéért a Kanizsa Big Bandnek és Berki Tamásnak.

Halász Gyula