BorozzuNK Muraföldén

facebook megosztás

Az Egyesület programjának célja továbbra is a borkultúra népszerűsítése, valamint az, hogy megismertessék a nagyközönséggel a helyi, Muraföldén termelt kiváló nedűket. Az elmúlt években nagy fejlődésen mentek át a borászatok, így a dél-zalai vidéken is magas minőségű borokat lehet kóstolni, vélekedett Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a Mura-program miniszteri biztosa. A térség országgyűlési képviselője a rendezvény fővédnökségét is elvállalta.

– A zalai borok vetekednek a híresebb, magyar borvidékeken előállított borokkal. Nagyon jó minőségű fehér és vörösborok vannak itt. Az pedig, hogy ilyen sok borász mutatja be ma a termékeit, azt bizonyítja, hogy nagy mennyiség is van jó borokból. Tótszentmártonból, Becsehelyről, Tormaföldéről, Miklósfáról érkeztek azok, akik nem csupán művelik a szőlőt, hanem eladásra is képesek termelni – fogalmazott a Mura-program miniszteri biztosa.


Cseresnyés Péter a Mura-program miniszteri biztosa nyitotta meg a rendezvényt

Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere hobbiként, illetve a szülőktől átvett örökségként is foglalkozik a szőlővel, a borkészítéssel, így megnyitó beszédében a környékbeli borászokat jó ismerősként üdvözölte.


Kínálatból nem volt hiány

– Nagy dolog, hogy egy ilyen rendezvényre itt Zalában sor kerül – mondta dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere. – Ez egy gyönyörűség. A zalai bornak ki kell törnie abból a miliőből, ami az ezt megelőző 30 évet jellemezte. Valakiknek ugyanis alapanyaga volt a zalai szőlő a termés, a gyönyörű beltartalmával, a szép savgarnitúrájával. Mások fényesedtek a zalai szőlő értékével – mondta el a nagymester.


A hangulattal mindenki elégedett volt

A Muraföldén termelt borokat kóstoló vendégsereg kulturális élménnyel is gazdagodott, a szórakozásról a Zalagyöngye Néptáncegyüttes és Varga Miklós gondoskodott.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.