Elégedetten az év végére

Mórahalom adott otthont a cselgáncs diák C korosztály (10 évesek) országos bajnokságának és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa csapata 4 fővel vehetett részt az eseményen, melyen 68 egyesület 201 versenyzője (49 lány és 152 fiú) indult.


Weinausz Péter (balról), Nagy Kornél és Köveskáli Zója a cselgáncs országoson képviselték eredményesen az NJK-s színeket

A kiváló szervezésű versenyen remek nagykanizsai eredmények születtek, hiszen Nagy Kornél 39 kg-ban harmadik, Köveskáli Zója 45 kg-ban ötödik, Weinausz Péter 50 kg-ban pedig hetedik lett.

- Nagy Kornél végig nagyot küzdött – elevenítette fel Hóbár Péter, az NJK edzője a történteket. - Az első mérkőzésén kicsit álmosan kezdett és vereséget szenvedett, így számára csak a vigaszág marad. A mérkőzések közötti szünet aztán elég volt számára ahhoz, hogy fejben összeszedje magát és elhiggye, van keresnivalója a mezőnyben. Az edzői utasításokat betartva szépen menetelt előre és a végén egy gigászi csatában sikerült megszereznie a bronzérmet, a legnépesebb, 25 indulót felvonultató súlycsoportban. Zója ezúttal kicsit bátortalanul küzdött, látszott rajta az izgalom, ez pedig a dobogós helyezésébe került. Péter teljesítményére is büszkék lehetünk, mivel sikerült túllépnie önmagán és kihoznia magából a maximumot. Az évünket tekintve az egyéni küzdelmek egyik záró eseménye számunkra kimondottan jól sikerült.