Elkezdték az egyeztetéseket

Az Amerikából indult terep- és akadályfutó verseny áprilisban több mint nyolcezer harcost vonzott a Csónakázó-tóhoz, 2019-ben pedig kétnapos futam vár a sportolókra.

Az egyeztetés során a jelenlévők megtekinthették a Spartan Global szövetség díját is, amellyel az idei kanizsai futamot megválasztották a legjobb rendezésű és minőségbiztosítású versenynek. A szervezők remélik, hogy 2019 márciusában is hasonló színvonalú versenynek adhat otthon a Csónakázó-tó. 2018 áprilisában mintegy 20 ezer ember látogatott Nagykanizsára, bízunk benne, hogy 2019. március 30-31-én is ennyi érdeklődő lesz a városban. Ennek keretében egy plusz rendezvényt is biztosítunk most decemberben a nagyérdemű felé. Méghozzá a Spártai fény elnevetésű programot, amelynek keretében a kanizsai Erzsébet téren a spártai sisakot szeretnénk megformálni fények segítségével - fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke. 

A mai operatív értekezlettel a pályabejárás is megkezdődött. Bár a Spartan Race Hungary szakemberei már jól ismerik a Csónakázó-tó környékét, mégis fontosak a megfelelő előzetes munkálatok, hiszen 2019-re már két új pályával várják a Dél-Zalába érkező harcosokat. Az első versenynapon egy szupertáv várja a versenyzőket, ami egy közepes távolságot jelent, tehát minimum 13 kilométeres hosszúságú pályára lehet számítani. Ez a verseny egyébként a Spartan középeurópai regionális bajnokságának az első állomása, szóval nagyon sokan itt lesznek az igazán jó versenyzők közül is. A második nap rendezünk egy sprint távot, ami gyakorlatilag ugyanaz a táv, amit már megtapasztalhattak, megismerhettek - nyilatkozta Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

A Spartan Race 2019-es nagykanizsai futama március 30-án és 31-én lesz a Csónakázó-tó körül. A Spártai fény elnevezésű program pedig december 21-én 19 órakor kezdődik az Erzsébet téren.