Ennyi ittas zalai sofőrt egy rakáson…

facebook megosztás

Alaposan „belehúzott” egynehány zalai sofőr az elmúlt hónapokban: közel tucatnyi ittas vezető ellen indult büntetőeljárás Zalában, 2018 második felében. A „kijózanító” részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 40 éves, zalaegerszegi férfi 2018. július 25-én hajnalban személygépkocsijával, ittas állapotban közlekedett Zalaegerszegen, a Berzsenyi utca 73. számú ház előtti, közforgalom elől el nem zárt parkolóban. Egy balkanyarban, ittasságából eredő figyelmetlensége miatt letért az úttestről, és egy fának ütközött, majd a jármű az oldalára fordult. A baleset következtében a férfi és utasa is megsérült. A vezető vérében a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció volt kimutatható.

Egy 35 éves, bagodi fiatalember 2018. augusztus 26-án, 14 óra 15 perckor közlekedett személygépkocsival, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül Zalacsében, a Rákóczi úton, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Vérében a cselekmény elkövetésekor közepes fokú alkoholkoncentráció volt kimutatható.

Egy 43 esztendős, megyeszékhelyi férfi 2018. szeptember 25. napján, 22 óra 08 perckor egy tehergépkocsival, ittas állapotban közlekedett Zalaegerszegen a Platán soron, mikor igazoltatták. A férfi által kilélegzett levegőben a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt kimutatható.

Egy 48 éves, zalaboldogfai férfi 2018. szeptember 26. napján, 15 óra 40 perc körül egy tehergépkocsival, ittas állapotban közlekedett Zalaboldogfán, az Ady Endre utcában, amikor az Arany János utcai kereszteződésben egy személyautóval ütközött. A férfi vérében a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas, szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt kimutatható.

Egy 49 éves, zalaegerszegi férfi 2018. október 17. napján, 15 óra 45 perckor közlekedett személygépkocsijával, ittas állapotban Zalaegerszegen, először a Platán soron, majd a Göcseji úton. A férfit igazoltatták, és az általa kilélegzett levegőben a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció volt kimutatható.

Ugyanígy járt egy 45 esztendős zalaegerszegi férfi, mikor 2018. november 04. napján, 11 óra 01 perckor közlekedett egy tehergépkocsival ittas állapotban a megyeszékhelyen, a Gébárti úton, Hatháza felé. Amikor a Gébárti út 38. számú ingatlan előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták, a férfi által kilélegzett levegőben enyhe fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt igazolható.

Egy 29 éves sárhidai fiatalember 2018. november 06. napján, 22 óra 40 perckor vezetett egy személygépkocsit ittas állapotban Sárhidán, az Arany János utcán, amikor az Arany János utca 13. számú ingatlan előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták. Az általa kilélegzett levegőben a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció volt kimutatható.

Hasonlóan járt egy 54 éves, bocföldei férfi 2018. november 10. napján, 15 óra 15 perckor, mikor ittas állapotban közlekedett Zalaegerszegen, a Pais Dezső utcában egy személygépkocsival. Amikor a Pais Dezső utca 4. számú ingatlan előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták, az általa kilélegzett levegőben közepes fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

Egy 41 esztendős kustánszegi férfi 2018. november 19. napján, 22 óra körüli időben, ittas állapotban közlekedett Kustánszegen, a Kossuth Lajos utcán egy személygépkocsival. Amikor a Kossuth utca 83/A. számú ingatlan előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták, az általa kilélegzett levegőben enyhe fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt kimutatható.

A sofőrök cselekményükkel megszegték a KRESZ gépjárművezetésre vonatkozó rendelkezéseit, mivel járművezetőként úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy a szervezetükben szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. Ezért a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség mindannyijukkal szemben, járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a megyeszékhely járásbíróságán, pénzbüntetés kiszabása mellett a közúti járművezetéstől való eltiltást is indítványozva.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.