GasztroKanizsa: Főszerepben a tökmagolaj

facebook megosztás

A hideg idő beálltával és az ünnepek közeledtével még nagyobb szerepet kap konyhánkban a tökmagolaj használata – fogalmazott Gerócs Éva szabadhegyi olvasónk, aki kétféle saláta receptjét osztotta meg olvasóinkkal.


Gerócs Éva a burgonyasaláta receptjét Szlovéniából hozta, aztán továbbfejlesztette

– Ezek egyaránt fogyaszthatók önálló ételként és köretként húsok mellé is. Kiváló vendégváró eledel, és nagyon hamar elkészíthető mindkettő. Az első finomság receptje Szlovéniából származik, kedves ismerőseinknél gyakran fogyasztottuk, így kedvet kaptam hozzá, és azóta a magam ízlése szerint én is gyakran teszem a család asztalára.

A burgonyasalátához szükségünk van fél kiló burgonyára, amit héjában, főzés után, karikára vágunk. Ezután tépjünk szét 1 db multicolor salátát, és keverjük össze a burgonyával, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, balzsamecettel, végül locsoljuk meg bőven tökmagolajjal.

A vitaminsalátához vegyünk fél kiló savanyú káposztát, ehhez reszeljünk 3-4 db nyers sárgarépát és 2 db almát. Vágjunk cikkelyekre 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb lilahagymát, és szeljünk vékony csíkokra 5-6 db savanyú uborkát, s ezeket is adjuk hozzá az előbbiekhez. Keverjük össze, és erre is öntsünk bőven tökmagolajat.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.