Hat légtisztító szobanövény, ami segít a karácsonyi nagytakarításnál

facebook megosztás

Természetes méregtelenítés: a jól megválasztott szobanövény nemcsak dekoratív, de még otthonunk tisztává varázsolásában is nagy segítségünkre lehet. Ha méregmentes lakást szeretnénk, akkor az alábbi növények közül érdemes válogatnunk. Ráadásul a legtöbbjük még különösebb gondoskodást sem igényel. 

Aranypálma

Az 1989-es NASA tanulmány szerint az aranypálma az egyik leghatékonyabb levegőtisztító növény, különösen a beltéri formaldehideltávolító képessége miatt.

Anyósnyelv

Az igénytelensége miatt is közkedvelt szobanövényt értékeljük azért is, mert kiváló légtisztító! Kevesebbet kell szenvednünk a benzol, formaldehid, xilol, toluol okozta kellemetlen hatásoktól, ha anyósnyelvet tartunk a szobában.

Szobafikusz

Azonkívül, hogy nagyon jól mutat, a szobafikusz eltávolítja a levegőben található toxinokat, és felveszi a harcot a trópusi kórokozókkal és parazitákkal szemben. A tanulmányok szerint ez a növény olyan hatékonyan képes eltávolítani a formaldehidet a szoba levegőjéből, mint a különböző tisztítószerek. Ajánlatos időnként egy nedves kendővel áttörölgetni a leveleket, hogy hatékonyabban „működhessenek”, ne legyenek eltömődöttek, porosak a pórusok.

Vitorlavirág

Nemcsak gyönyörű, de egy igazi légtisztító erőmű is egyben. A NASA vizsgálatai szerint kiszűri a formaldehidet, az ammóniát, a benzolt, a triklór-etilént, a toluolt a levegőből. Ezek mind olyan dolgok, amelyek fejfáját, légzési problémákat okozhatnak és rákkeltőek. Emellett a levegőben található penészt is eltávolítja, ami pedig asztmát, allergiát okozhat. 

Szobapáfrány

Ez a bokros növekedésű, kedvelt szobanövény remekül megszűri a levegőt a szennyezőanyagoktól, így a formaldehidtől, xiloltól, toluoltól. Ezek az anyagok akár fejfájást, légzési problémákat is okozhatnak, így mindenképp jobb megszabadulni tőlük. Ráadásul a szobapáfrány elűzi a téli szárazságot is, mivel párásítja a levegőt.

Filodendron

Pofonegyszerű nevelni és még a levegőt is tisztítja – aligha kell ennél több! Remekül semlegesíti a ragasztóanyagokban, bőrhuzatokban található mérgeket, a formaldehidet és a xilolt is.

Az eredeti cikkért és fotókért kattintson »

Forrás: elobolygonk.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.