Kaposvár vezényli le hat város szövetségét

Közösen oldhatják meg majd az általuk termelt energia tárolását, amivel kereskedni is fognak. A hat város: Kaposvár, Veszprém, Nagykanizsa, Dunaújváros, Tatabánya és Zalaegerszeg közösen adta be a pályázatát, amelyre az EU-tól egymilliárd forintot kapnak, de később ezzel 60 milliárd forintos beruházási tőke érkezhet a térségbe - írja a sonline hírportál.

Európában is egyedülálló fejlesztést jelentett be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a csütörtöki közgyűlésen. Kétéves előkészítő munka után foghat össze hat dunántúli város.

Közösen oldhatják meg majd az általuk termelt energia tárolását, amivel kereskedni is fognak. A hat város: Kaposvár, Veszprém, Nagykanizsa, Dunaújváros, Tatabánya és Zalaegerszeg közösen adta be a pályázatát, amelyre az EU-tól egymilliárd forintot kapnak, de később ezzel 60 milliárd forintos beruházási tőke érkezhet a térségbe. Szita Károly a közgyűlésen azt mondta: mivel a Magyar Fejlesztési Bank áll a beruházás mögött, mindez egy fillérjébe sem kerül a városnak, ám rengeteg megtakarítást hozhat. Másfél év múlva valósulhat meg, amikor napelemeket helyezhetnek el, ehhez átalakítják az épületeket.

Forrás: sonline.hu