Meggyújtották a második gyertyát is a város koszorúján

facebook megosztás

Versekkel, énekkel és zenés karácsonyváró koreográfiával is készültek a Bolyai-iskola tanulói advent második vasárnapjára. A remény gyertyájának meggyújtása előtt Nyeste Pál mondott beszédet. A piarista atya kiemelte: napjainkban óriási szükség van arra, hogy büszkén vállaljuk nemzeti identitásunkat és vallásunkat. Ma sokan abba kapaszkodnak, hogy „én európai gondolkodó vagyok”. Európai? Nem inkább magyar? Minket nem csupán az kovácsol össze, hogy magyar vagyok és te is magyar vagy, s képes vagyok felnőttként eldönteni, hogy közösségemnek, hazámnak mi a jó, és mi nem. Nem szükségeltetik senkinek sem gyámkodni fölöttem - fogalmazott Nyeste Pál.


Nyeste Pál atya beszédében kiemelte:napjainkban óriási szükség van arra, hogy büszkén vállaljuk nemzeti identitásunkat és vallásunkat

Az adventi időszak a várakozássá vált eggyé a keresztény kultúrában. Ez a négy hét azonban a Krisztus méltó fogadására való felkészülést is magában hordozza. Az adventi négy hét a várakozás időszaka, de ennek a kifejezésnek magyarul az eljövetel vagy az érkezés a helyes megfelelője. Persze az advent az elcsendesedés, lelassulás, megnyugvás, a valódi öröm időszaka is. Hangoljuk a lelkünket az ünnepekre - hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke.

A karácsonyi ízkavalkád, az adventi vásár és az ünnepi forgatag mellett péntektől vasárnapig ezen a héten is különbözői koncertek és diákelőadások várják az érdeklődőket a város főterén.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.