Minél több gyermek szülessen…!

Már néhány nap után több mint félmilliónyian mondták el véleményüket a családokról szóló Nemzeti Konzultációban. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélt lapunknak, azért fontos, hogy minél többen kitöltsék az íveket – akár az interneten –, hogy a kormány az emberek többségének véleménye alapján alakíthassa családpolitikáját.


„A BorozzuNk Muraföldén program fellépése előtt még fontosnak tartottuk, hogy együtt töltsük ki a Nemzeti Konzultáció kérdőívét, mert valljuk, hogy a Zalagyöngye TE mozgatórugója csak biztos családi értékeken alapulhat. A gyermekvállalás ösztönzése kultúránk fenntartásának, továbbörökítésének kulcsa” – írta Szakos Lilla néptáncos, a táncegyüttes oszlopos tagja Fb-oldalán

A politikus úgy fogalmazott, a magyar kormánynak teljesen más elképzelése van a társadalmi folyamatokról, mint jó néhányan nyugat-európai politikusnak.

– Mi azt szeretnénk, ha minél több gyermek születne Magyarországon, és a családok átélhetnék a gyermekvállalás, gyermeknevelés örömét – szögezte le Cseresnyés Péter. – Vannak olyan országok, amelyekben úgy gondolják, a népességfogyás, a munkaerőhiány problémáját úgy lehet kezelni, ha behívnak idegeneket. Szerintünk viszont nem ez a megoldás, sokkal inkább az, hogy minél több fiatal vállaljon akár 2-3-4 gyermeket.

A hazai családpolitika, tette hozzá a miniszterhelyettes, pontosan ezt ösztönzi, hiszen annak arányában támogatja a családokat, ahány gyermeket nevelnek.  A családi adórendszer, a növekvő családi adókedvezmény, a 3 évre visszaállított gyes, a gyed extra, a családok otthonteremtés programja mind azt szolgálja, hogy a gyermekes családok minél jobb körülmények között éljenek, gyarapodjanak. S ebbe a sorba illeszkedik számos más kormányzati program is, így a bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztés, valamint az egyre bővülő ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvellátás.


Cseresnyés Péter: „Mi azt szeretnénk, hogy a jövőben ne az legyen a gondunk, hogyan integráljunk teljesen idegen embereket, sokkal inkább azzal foglalkozzunk, hogyan támogathatjuk, segíthetjük a családokat, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon”

– Egy nemzet jövője saját gyermekeiben van – szögezte le Cseresnyés Péter. – S mi magyarok régóta tudjuk, hogy Nyugat-Európa vezető politikusainak nincs a zsebében a bölcsek köve, elég, ha csak az első világháború utáni időszakra gondolunk, amikor saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen önző hatalmi politikát folytatnak. A mai helyzetben sincs igazuk. Ahol nagy számban, ellenőrizetlenül engedték be a migránsokat, mindenhol zűrzavar támadt, nőtt a bizonytalanság, a bűnözés. Vannak olyan településrészek, ahol a helyi államhatalom már nem tudja megfelelő módon érvényesíteni az akaratát, nem tudja betartatni az ország törvényeit. Mi a belső erőforrásainkra, a családokra, a felnövekvő gyerekekre építve képzeljük el a jövőnket, s azért is fontos, hogy ez a Nemzeti Konzultáció sikeres legyen, hogy a beérkező véleményekhez igazíthassa a kormány a családpolitikáját. Mi azt szeretnénk, hogy a jövőben ne az legyen a gondunk, hogyan integráljunk teljesen idegen embereket, sokkal inkább azzal foglalkozzunk, hogyan támogathatjuk, segíthetjük a családokat, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon.

Péter Árpád

- - - - - -

 

A DK-s politikus, Bauer Tamás nyíltan kimondja és vállalja a napokban megküldött "Családok védelméről" szóló Nemzeti Konzultáció kapcsán, hogy szerinte Magyarország demográfiai problémáit bevándorlással kellene kezelni a hazai több gyermek vállalásának támogatása helyett. A DK-s politikus elmondja, ha kitöltené a konzultációt, ő nemmel válaszolna az erre rákérdező első kérdésre. Bauer egyértelműen a migráció mellé áll, mert szerinte úgysem sikerülne növelni a születések számát egyhamar.Addig bizony Magyarországnak is bevándorlásra lenne szüksége, mint a nyugat-európai országoknak.

A DK-s politikus azt is kifejti, hogy ő a második kérdésre is nemmel válaszolna, amely arról kérdezi az állampolgárokat, hogy továbbra is a munkavégzéshez kössék-e a családtámogatást. A kilencedik kérdésre pedig, amely arra kérdez rá, hogy mi a véleménye a megkérdezettnek arról, minden gyereknek joga van apához és anyához is, nemet mondana Bauer.

(Forrás: origo.hu)