Szerdán bíróság elé áll egy fiatal lányt fogdosó román

Holnap áll először bíróság elé B. G., aki egy megyeszékhelyi buszon fogdosott egy fiatal lányt, úgyszintén egy garázda galeri is, akik botokkal és vascsövekkel támadtak rá haragosukra.

Egy fiatal lány combját és fenekét simogatta egy zalaegerszegi buszon a 67 éves román férfi

Egy ittas, 67 éves román férfi zaklatott egy fiatal lányt idén tavasszal egy zalaegerszegi buszon: combját és fenekét simogatta, majd szexuális szolgáltatást is vásárolt volna tőle. Utóbb a lány barátja kérdőre vonta, akit erre halálosan megfenyegetett. Ráfizetett a román, mert nemsokára elfogták, és a megyeszékhely ügyészei cseppet sem voltak elnézőek: szeméremsértéssel és zaklatással is megvádolták a nyugdíjas-korú férfit. Bűnösségéről és büntetéséről a Zalaegerszegi Járásbíróság Szalai Csabáné dr. Horváth Katalin vezette büntetőtanácsa dönt majd: a holnapi, első tárgyaláson a vádlott kihallgatása várható majd. A bűnügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit, még szeptember közepén: ebből idézünk most.

– Egy korábban már büntetett, 67 éves román állampolgár 2018. április 26. napjának délutánján, ittas állapotban szállt fel a vorhotai buszmegállóban a zalaegerszegi Erzsébet hegyről a városközpontba közlekedő, 24-es számú helyi buszjáratra, majd leült egy lány mellé – sorolta a történteket dr. Pirger Csaba. – Ezt követően szexuális ajánlatot tett neki, de a lány ezt elutasította. A férfi azonban ezt nem akarta tudomásul venni, és simogatni kezdte a fiatal hölgy bal combját és fenekét, de a lány ellökte a kezét, majd felszólította, hogy hagyja békén.

– A férfi azonban továbbra is inzultálta, és azt mondta, hogy feküdjön le vele pénzért. Az egyik megállóban felszállt a buszra a lány barátja is, aki hallva a történteket, a férfit kérdőre vonta a magatartása miatt. A zaklató erre felállt a helyéről, és azt mondta, hogy: „Itt van a kés a zsebemben, mindjárt beléd állítom, két perc alatt kifilézlek!” Sőt, a leszállást követően még kiabálva követte is a fiatalokat. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség szeméremsértés és zaklatás vétségei miatt emelt vádat a román állampolgár ellen a Zalaegerszegi Járásbíróságon – mondta végül a sajtószóvivő.

Holnap ismét bíróság elé állnak a botokkal és vascsövekkel támadó megyeszékhelyi garázdák

Holnapra ismét a Zalaegerszegi Járásbíróság elé idézték a garázdasággal és más bűncselekményekkel is megvádolt Z. Z.-t és 3 társát, akik büntetőügyében dr. Palkó Tamás mondja majd ki a végső szót.

A vádirat szerint a zalaegerszegi Z. Z. és a sértett között több éve haragos viszony áll fenn. Z. Z. emiatt 2016 augusztusában elhatározta, hogy megkeresi és elszámoltatja a sértettet, ezért több fakarót és egy vascsövet is magához vett. Miután az I. rendű vádlott a belvárosban találkozott a barátaival, a II., III. és IV. rendű vádlottakkal, a sértettet keresve a városban autóztak, majd egy élelmiszerbolt előtti parkolóban megálltak. Amikor a sértett a parkolóba érkezett, a vádlottak a botokat és a vascsövet magukhoz vették, és a sértett felé indultak, aki ezt észlelve a parkolóból távozni kívánt. A vádlottak azonban az eszközökkel utána futottak és a sértett gépkocsiját, valamint az őt követő – egyébként a sértett társaságához tartozó – gépkocsit is megdobálták, 144 ezer forintos rongálási kárt okozva ezzel. Holnap további tanúk meghallgatása, ennek függvényében pedig perbeszédek és ítélethozatal is várható.

Papp Attila