Te fürdenél tóban télen? - Mi leteszteltük a hévízi wellness-élményt

facebook megosztás

Európa legnagyobb, gyógyhatású melegvizes tava Hévízen található, és a maga nemében igazán páratlan élményt nyújt - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

 (Létezik egy hasonló termáltó Új-Zélandon, amelyik alapterületre nagyobb mint a hévízi tóé, de ott nem lehet fürdeni és nem használható gyógyászati célokra sem, mivel túl magas a hőmérséklete.)

Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdője a római korból származó emlékek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik.

Vízének hőmérséklete télen 23-25 °C, nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri, és állandó mozgásban van. Egyrészt balról jobbra forog lassan, másrészt pedig alulról felfelé, mivel a meleg víz állandóan felfelé tart, a hideg pedig süllyed le. Ez a kétirányú áramlás állandó mozgásban tartja a  tó vizét és ezáltal egyfajta masszírozó hatást éreznek a fürdőzők.

Magyarországon szinte egyedülálló látvány télen. Hiszen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén. A levegőbe távozó kén-hidrogén és rádiumemanáció belélegezve gyógyhatást eredményez: karbantartja a fáradt hangszálakat.

A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat 2015 óta Hungarikum, a fiatal felnőttek közül mégis kevesen járnak oda feltöltődni.

Ezen a helyzeten próbálnak segíteni az olyan szállodák, mint a Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz. Az ő programjaikkal együtt tartalmas pár napot lehet tölteni a térségben, és a felnőttbarát koncepciójuk igazán egyedülálló.

Az eredeti cikkért és videóért kattints »

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.