A kanizsai autóbusz-pályaudvaron fosztottak ki egy ittas férfit

facebook megosztás

Egy büntetett előéletű, nagykanizsai fiatalember fosztotta ki leittasodott ivócimboráját, még a tavalyi esztendő nyarának végén a dél-zalai város központi autóbusz-állomásán. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtem, aki e bűncselekményen kívül tájékoztatást adott egy román fiatalember 2018-as, csörnyeföldei elfogásáról, és az ellene emelt vádról is.

Egy – korábban már büntetett – 24 éves, nagykanizsai férfi2018. augusztus 14-én, 22.30 óra körül, a nagykanizsai autóbusz-pályaudvar váróterme melletti presszóban italozott együtt egy ismerősével. A közös poharazgatás során a fiatalember ivócimborája – a későbbi sértett – magatehetetlen állapotúra ittasodott le.

A sértett ezen állapotát kihasználva a 24 esztendős fiatalember a részeg férfi nadrágjának jobb hátsó farzsebéből eltulajdonította annak pénztárcáját, az abban lévő személyi igazolványával, lakcímkártyájával és bankkártyájával, valamint 85.000 Ft készpénzzel együtt. Az ittas sértett – állapota miatt – a pénz elvételére nem reagált, ezért őt a terhelt a szórakozóhelyről kihúzta és egy kinti padra fektette le.A sértett pénztárcáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és bankkártyáját a nagykanizsai, Múzeum téren található szelektív szemétgyűjtő kukába dobta.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően, a bűncselekménnyel okozott 85.000 Ft kár utóbb mégis megtérült, sőt,a terhelt vallomása alapján megkerült a szemétbe kidobott, iratokkal teli pénztárca is. Az elkövető a büntetést ennek ellenére nem kerülheti el: a Nagykanizsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

Kábítószer a BMW-ben

Dr. Pirger Csaba a részeg ivócimboráját kifosztó, nagykanizsai fiatalember elleni vádemelésen kívül beszámolt egy román állampolgárságú férfi tavalyi elfogásáról is. A román ellen szintén most emeltek vádat, kábítószer birtoklása miatt.

A 28 éves román férfi 2018. május 06-án, BMW személygépkocsijával közlekedett az M70-es autóúton, amikor a csörnyeföldi pihenőnél a rendőrjárőr igazoltatta. Az intézkedés során a terhelt zavartan viselkedett, ezért vele szemben – a fokozott ellenőrzés keretén belül – gépjármű átvizsgálást hajtottak végre, melynek során a járműből egy alufóliába csomagolt, 0,22 gramm nettó tömegű, barna színű gyantaszerű anyag, és egy alufóliába csomagolt, 0,11 gramm nettó tömegű, zöldes-barna színű növényi ágvégződés került elő, amelyek lefoglalásra – a román pedig elfogásra – kerültek. Az anyagok a kábítószernek minősülő cannabisra jellemző vegyületeket tartalmaztak.

A román fiatalembert a kórházba is előállították vizeletvételre, amiből az igazságügyi toxikológiai szakértői vizsgálat kokain fogyasztását mutatta ki. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a 28 esztendős, román állampolgárságú fiatalember ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.