A kanizsai kékek a Szabadics Kanizsa Kupa győztesei

facebook megosztás

A 24 csapat hat kvartettben kezdte a csatározásokat és már pénteken útjára indult a labda, amikor is a címvédő Délzalai Vízmű SE legénységét csoportjában rögtön le is győzte a szintén az esélyesek közé sorolt Mu-Vill gárdája.


Balázs Zsolt (a labdával) vasárnap még a Göcsej Nyomda színeiben szerepelt a Kanizsa Kupán, hétfőn pedig már a lendvai Naftánál jelentkezhet egyeztetésre

- Örültünk, persze hogy örültünk a győzelemnek az előző év bajnoka ellen, de messze még a vége, a mi már nem a legifjabbaknak mondható társaságunk bizony még nehéz meccsek elé néz – mondta el Berkes Tibor, a Mu-Vill csapatvezetője.

Mint az kiderült, így is lett, de a „csillaghullás” a szombat után folytatódott a továbbiakban a vasárnapi játéknapon is egészen a legjobb négyig. Igaz, a szombati történések nagy hányada még a papírforma szerint alakult, lévén a hét utolsó napján kezdődő középdöntős szakaszban az esélyesek nagyrészt még ott lehettek. Délutánra viszont már kissé változott a helyzet.

- Már nincs a végjátékban a Sasi Benz, a Belucci, a a Metaxa és Mu-Vill sem és a címvédő Vízmű is elszállt már a középdöntőben – fogadta az akkor érkezőket pontosan a torna ideje alatt 50 esztendős Gór Miklós, aki a szervezés fő feladatait végezte a torna apropóján.


Az NB III-as FC Nagykanizsa két csapatot is kialakított a Kanizsa Kupára, az elődöntőben találkoztak is a pirosak és kékek, a presztízscsata az utóbbiak 3-2-es sikerét hozta

Fotók: Gergely Szilárd

A négy között aztán jöhetett egy valódi presztízs találkozó, hiszen az NB III-as FC Nagykanizsa piros és kék egysége nézett egymással farkasszemet és a kékek 3-0-s vezetés után 3-2-re győztek. Akkor már ismert volt, hogy az egyik finalista a K&H egysége lesz, miután 1-0-ra nyertek a Göcsej Nyomda ellen.

A döntőt mintegy 250 néző előtt az FC Nagykanizsa "kék" legénysége nyerte a K&H Nagykanizsa ellen 2-0-ra. A harmadik helyért az FC Nagykanizsa "piros" egysége játszott a példának okáért Balázs Zsoltot is felvonultató zalaegerszegi Göcsej Nyomdával és a 0-0-s rendes játékidő után büntetőkkel a Kanizsa "piros" nyert 5-4-re.

A torna legjobb kapusának Borsi Bencét (FC Nagykanizsa piros), legjobb játékosának Béli Milánt (FC Nagykanizsa kék) választották, míg a gólkirályi címet Marczin Balázs (FC Kau) szerezte meg 5 góllal.

VIII. Szabadics Kanizsa Kupa teremlabdarúgó torna, végeredmény: 1. FC Nagykanizsa kék, 2. K&H Nagykanizsa, 3. FC Nagykanizsa piros, 4. Göcsej Nyomda Zalaegerszeg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.