A kulturális intézményben dolgozókat köszöntötték

facebook megosztás

Első alkalommal köszöntötte a magyar kultúra napja alkalmából a város a közművelődési és közgyűjteményi intézményekben dolgozókat. Dénes Sándor polgármester beszédében hangsúlyozta, a kultúra az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele, melynek ápolására elhivatott emberek és intézmények szükségesek. – Ők a kultúránkért, a magyar nemzet kultúrájáért nagyon sokat tesznek a mindennapokban. Szinte láthatatlanul. Úgy gondoltuk, hogy ezt mindenképpen, ehhez az ünnephez kell kötnünk, és ilyen módon köszönjük meg nekik azt a munkát, azt a hivatást, amit ők végeznek – mondta el Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.


A közművelődési és közgyűjteményi intézmények munkatársait a város önkormányzata a magyar kultúra napja alkalmából látta vendégül

Az eseményen a kulturális pályán végzett kiemelkedő munkát is elismerték. Oklevelet vehetett át Ábrahám Éva, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa, Hohl Zoltán, a Thúry György Múzeum munkatársa és Marics Zsuzsanna, a HSMK művelődésszervezője. Az elismerésre az intézmények vezetői terjesztették fel a díjazottakat. – Kettő érzés van bennem. Egyrészt egy életpályának a végére értem – azért negyven év a szakmában nem egy egyszerű történet. Ahogy a bevezetőben is elhangzott, a kultúra minden területén dolgoztam. Nagyon örülök, hogy a kultúra napján megemlékeztek rólunk, és egy kitüntetéssel is adózott a város. De nekem mindig a közönség volt az első. Tehát az emlékeimben a közönség visszajelzése a legfontosabb – fogalmazott Marics Zsuzsanna, a HSMK művelődésszervezője. A rendezvényen fellépett a Zalagyöngye Táncegyüttes, az estet pedig vacsora és kötetlen beszélgetés zárta. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.