A Tesco vásárlói több mint 66 millió forintot adományoztak a rászorulóknak

facebook megosztás

December 24-én lezárult a Tesco áruházakban az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtése. Az áruházlánc kollégái 264 661 darab kupont értékesítettek a kasszáknál, melyek megvásárlásával a vásárlók összesen több mint 66 millió forintot adományoztak a rászoruló családok számára, 5 és fél millió forinttal többet, mint az előző évben.

Karácsonykor általában mindenki többet költ az ünnepi menüre és az ajándékokra. Az ünnepek előtt sokan figyelnek arra is, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy az adventi készülődés örömeit gondtalanul élvezhesse. A szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtés során a Tesco vásárlói és munkatársai 2018. november 12. és december 24. között 250 forintos kuponok megvásárlásával segíthették a nélkülöző családokat. Hogy a sok kicsi mennyire sokra megy, azt az is bizonyítja, hogy az eladott 264 661 kuponból összesen 66 165 250 forint gyűlt össze, amely több ezer család számára teszi lehetővé, hogy ők is átélhessék az ünnep hangulatát és segítséget kapjanak majd a hétköznapokban is. A gyűjtés arca Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete volt.

Az elmúlt évek tapasztalatából elmondható, hogy mind a vállalat, mind pedig a vásárlók számára fontos a nehéz helyzetben élők segítése. A 2017-es szeretet.éhség. adománygyűjtés során például több mint 60 millió forint gyűlt össze, és idén is jelentős összeggel járultak hozzá a Tesco vásárlói a nélkülözők támogatásához. A rászorulók támogatása nemcsak az ünnepi időszakban, hanem az év többi napján is kiemelt szerepet kap a Tescónál. A szeretet.éhség. kampány rendszeres támogatása mellett a vállalat évek óta aktívan részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor elnevezésű kampányában is. Utóbbi keretében a karitatív szervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek számára biztosít táborozási lehetőséget, biztonságos otthont vagy felzárkóztató foglalkozásokat. Mindemellett az áruházlánc évente több alkalommal gyűjt tartós élelmiszert is. Az élelmiszermentő programjának segítségével évente több ezer tonna élelmiszer adománnyal segíti azokat, akik nem jutnak minden nap élelemhez.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.