A Vadmacskák remek győzelme

facebook megosztás

Kanizsai Vadmacskák SE (9.) - MTK Budapest II (5.) 76-61 (27-14, 16-18, 14-13, 19-16)

Női amatőr NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 12. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Tóth K., Horváth A.

Kanizsa: Zsámár L. (30), Hegyi (3), Bánhegyi (27), Scheiber E., Budai (9). Csere: Veres (2), Gutai, Karancz P. (5), Horváth N. Edző: Zsámár Krisztián.

Jól és eredményesen kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Zsámár Lili és Bánhegyi Beatrix kosaraival fokozatosan el is húztak és a meccs 9. percében már 16 ponttal vezettek. A második felvonásban a vendégek a kanizsaiak védekezési hibáit kihasználva felzárkóztak hat pontra, ezért is jött jól a vendéglátók számára, hogy Zsámár és Karancz Panna eredményesen fejezte be a KVSE támadásait. A nagyszünet után a fővárosiak keményebb védekezésének köszönhetően Zsámár Krisztián csapata kiesett a ritmusból, le is csökkent az előnyük. Az etap közepén azonban Bánhegyi vette fel a leejtett fonalat és a nagykanizsai együttes előnye ismét tíz pont fölé nőtt. A záró tíz perc elején Bánhegyi tartotta ponterős játékát és így a Vadmacskák meg is őrizte a vezetését immár a meccs végéig, ezzel immár a negyedik sikerét jegyezve a bajnokságban.

- Küzdelmes mérkőzésen a szívósan küzdő budapesti csapatot a játék minden elemében felülmúltuk – mondta el a meccset követően Zsámár Krisztián, a KVSE trénere.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.