A Zákány győzött a Deme Emléktornán

Ha a Deme teremfoci emlékkupa csapatainak listáján végigtekintettünk, nem csupán az tűnhetett fel, hogy az évek során már rendszeresen 16 lett a résztvevő együttesek létszáma, de ezúttal például az is, hogy kimondottan jó keretek jöttek össze. Konstatálhattuk tehát, hogy igenis presztízse lett a kupának, ami akár azt is magával hozhatta volna, hogy mind keményebbek lettek a találkozók, de összességében a csapatok tagjai sportszerűen küzdöttek. No és úgy, hogy például a címvédő FC Oportót már a negyeddöntőben kiejtették büntetőkkel - a zákányiak.


Az eddigi információk szerinti utolsó Deme teremfoci emléktorna győztese a Zákány legénysége lett

- Tévedés ne essék, én nem azt említettem, hogy szeretném, ha kiesne a zsinórban ötszörös első csapatunk, inkább úgy fogalmaznék, az, hogy nem sikerült a végjátékig eljutnunk, azt mutatja, hogy a többiek is nagyon belejöttek ebbe a tornába – fogalmazott a főszervező Lőrincz László, aki az Oportó gárdájának a csapatvezetője is egyben. - Persze, amikor nagyon jó egységek feszülnek egymásnak, olyan mezőnyben még nagyobb rang nyerni, ezúttal a győztesek azonban nem mi lettünk.

Az elődöntőbe a teljes napot felölelő küzdelmek során a Belezna, a Metaxa, a Szemere-Olajbányász, illetve ahogyan azt már említettük, a Zákány jutott. Még egy fázissal később aztán a harmadik helyért a Metaxa 5-1-re győzte le a Beleznát, míg a Zákány – Szemere-Olajbányász finálé döntetlent hozott (0-0), hetesekkel pedig (2-1) a zákányiak győzedelmeskedtek. A legsportszerűbb legénység az Istiván Autó lett, a legjobb kapusnak Gerencsér Gábort (Szemere), a legjobb játékosnak pedig Kotnyek Istvánt (Zákány) választották, míg a torna gólkirálya Kollár Péter (Metaxa) lett.