Az egészséges életmód jegyében

facebook megosztás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése évek óta kiemelt figyelmet fordít az állomány egészségi állapotára. Ennek érdekében kidolgozásra került egy program, amely hozzájárulhat a dolgozók egészségkultúrájának növeléséhez, az egészség megőrzéséhez, a helyes életmód és az egészségtudatosság kialakításához.


Fotó: police.hu

A rendőrség civil szervezeteket, intézményeket is bevont a program megvalósításába, így például a Zala Megyei Szent Rafael Kórházzal kötött együttműködési megállapodás szerint lehetőség van vér-vizelet mintavételre a főkapitányság orvosi rendelőjében. Melanoma és mammográfiai szűrővizsgálatra mehetnek a dolgozók, gyógytornász tart csoportos és egyéni foglalkozásokat, de a mozgásszervi problémákkal küzdőknek rekreációs lehetőség is biztosított. Hetente kétszer a fizikai közérzetet javító pilates tornán is mozoghatnak a kollégák.

Mindemellett az egészséges táplálkozás, a helyes életmód, életvitel kialakítása is fontos, ezért 2019. január 7-én 13 óra 30 perctől a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon Monori Krisztina dietetikus tartott előadást az inzulinrezisztenciáról és a cukorbetegségről - számolt be az eseményről honlapján a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.