Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

Az E.ON nevében küldenek ismeretlenek az energiavállalat elektronikus értesítőihez nagyon hasonló formátumú e-maileket, ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket átutaljanak nekik  írta az MTI.

A vállalat csütörtök délutáni közleményében felhívta a figyelmet: több bejelentést kaptak ezekről a veszélyes visszaélési kísérletekről. Az E.ON arra kéri ügyfeleit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során. A tájékoztatás szerint az ismeretlen elkövetők által küldött e-mailek a megtévesztésig hasonlítanak az E.ON ügyfélszolgálata által kiküldött számlaértesítő e-mailekre. A csalók az E.ON logójával visszaélve próbálnak kisebb összegeket kicsalni ügyfelektől. A megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is az E.ON oldalára vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi.


Így néz ki a megtévesztő e-mail

Az átutalni kért összegek általában pár ezer forint összegűek, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy az átverés áldozatai az elektronikus levélben megadott fizetési oldalra kattintsanak. Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül ez a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig az E.ON felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére – idézi a közleményt az MTI.

Az E.ON megteszi a szükséges jogi lépéseket, ügyfeleit pedig kéri, hogy alaposan ellenőrizzék az e-maileket, amelyeket E.ON-osnak látszó feladótól kapnak. Csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha teljesen biztosan meggyőződtek arról, hogy a valódi E.ON-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak - hívta fel a figyelmet a vállalat.

Bővebb információ az E.ON honlapján: LINK