Betonlépcsőnek csapta a kismacskát a fiatal lány

Aki egy védtelen állatot meg tud ölni – gyilkolni, na, inkább így –, az bizony egy embert is képes lenne bántani. Ez biztos, erre a legkülönfélébb pszichológiai tanulmányok is egyértelműen rámutatnak. Nos, most már Alibánfán is van egy olyan fiatal lány, aki kegyetlenül, brutálisan ölt meg egy kismacskát: jó lesz az alibánfalvaiaknak ezentúl szemel tartani. Persze csak azután, ha megkapta és kiállta a méltó büntetését, amire pedig az egerszegi ügyészek a garancia. A bűnügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtem.

Egy fiatalkorú lány 2018. július 23-án, a délutáni órákban a pethőhenyei faluház közelében, az utcán talált egy kismacskát, mely egy alibánfai nőé volt. A lány magával vitte az állatot egy alibánfai családi ház udvarára, ahol röviddel később ideges lett a macskára, mert az felmászott rá és megkarmolta. Ezért az állatot nekivágta a házba vezető betonlépcsőnek, melynek következtében a kismacska azonnal elpusztult.

A kiscica tetemét egy nejlontáskába tette, majd a közeli Zala hídról a folyó part menti, sekély vízébe dobta, ahol másnap, az esti órákban találták meg a kis állatot a tulajdonosának rokonai. A rendőrök hamar kiderítették a macska gyilkosának kilétét, a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség pedig állatkínzás miatt emelt vádat ellene.

Papp Attila