Dalok játéka

facebook megosztás

Bemutatkoztak a zeneiskola magánénekszakos növendékei. Baráth Yvette tanítványai komolyzenei művekkel és könnyedebb darabokkal egyaránt készültek. Az előadást a Honvéd Kaszinóban tartották.

Telt ház előtt mutatták meg Baráth Yvette magánénekszakos növendékei, mennyit fejlődtek a tanév kezdete óta.

– Nagyon sokat fejlődtem énekléstechnikában. Már jól tudom alkalmazni azokat a légzéstechnikákat, amiket Yvette néni tanított nekünk. Egyértelműen pozitív fejlődést érzek magamon, és remélem, hogy ez folytatódik a továbbiakban is – mondta Paulik Barnabás.

A hangversenyen 16 növendék lépett fel. A repertoár idén is vegyes volt: a klasszikus dalok mellett könnyedebb zeneművek, például musicalbetétek is felcsendültek.

– Tőlem elsősorban egy szakrális művet hallhat majd a közönség, Fauré Requiemjének egy részletét, illetve egy nagyon szép és híres duettünk is lesz Baráth Yvette tanárnővel – árulta el Bene Barbara.


Baráth Yvette és növendékei

A hangverseny idén a Dalok játéka címet kapta. A fiatalok az életről, érzésekről, szerelemről és a zene szeretetéről is énekeltek.

– Az éneklés, az énekhang minden ember számára kedves. A hallgatónak is, és annak is, aki ezt a „hangszert” választja. Azt gondolnánk, hogy énekelni a legkönnyebb, mert az adott – szerintem pedig ez az egyik legnehezebb „hangszer”, és ezt a tanítványok is megerősíthetik – hangsúlyozta Baráth Yvette.

A növendékeket Simó Márta és Baráth Yvette kísérte zongorán, a díszletet pedig a Farkas Ferenc-zeneiskola képzőművészeti tanszakának diákjai készítették.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.