Disznóvágást tartott a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör

facebook megosztás

Szorgos kezekben nem volt hiány, hiszen több olyan tagja is van a kertbarát körnek, akik a disznóvágás minden apró részletét pontosan ismerik. A vidám, évindító programot már tavaly májusban megtervezték az egyesület tagjai. Két tagunk, Németh Sándor és Karádi Ferenc felajánlott egy disznót, hogy a kertbarát kör rendezzen egy disznóvágást. Ez meg is valósult, most itt vagyunk. Közel 20-an dolgozzuk fel a disznót, az esti vacsorára pedig várjuk a tagságot. Remélem, hogy 70 fő eljön. Ez azért is jó, mert így még jobban összekovácsolódik ez a társaság - említette Németh József, a kertbarát kör elnöke.

Németh Sándor felajánlásának egyik fő célja az volt, hogy a kulturális programok mellett 2019-ben egy új, gasztronómiai rendezvényt is tartsanak a Mindenki Házában. A kultúra az jelen van a házban. Úgy gondoltam, hogy legyen a gasztronómia is jelen. Ezért gondoltam azt, hogy egy disznóvágást kellene erre rászervezni. Ezt támogatták a társaim is - tette hozzá Németh Sándor, az egyesület vezetőségi tagja.

A kertbarát kör tagjai minden évben több rendezvényt – például borversenyt és pálinkamustrát – is tartanak. A tagok azt egyelőre nem döntötték el, hogy jövőre megszervezik-e az évindító disznóvágást.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.