Egy galamboki fiatalember fülharapással és fejeléssel akart hódítani, míg egerszegi „társa” autókat püfölt

Erősen ittas zalaiak követtek el erőszakos bűncselekményeket, még a tavalyi esztendő nyarán: egy galamboki fiatalember fülharapással és fejeléssel akart hódítani, míg egerszegi „társa” parkoló gépkocsiknak esett neki. A vádemelésig jutott büntetőügyek részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy galamboki, 26 éves férfi 2018. június 22-én este, az egyik falubeli nőismerősétől kért kölcsön egy villamos elosztót, majd azzal elment a közelben lakó testvéréhez, ahol erősen leittasodott. Hajnalban indult haza, de végül is újfent a nőismerősénél kötött ki.

Leült az ágyra, de a nő látva, hogy a férfi mennyire ittas, haza akarta őt küldeni. Ekkor a fiatalember felállt, átölelte a nőt, és megharapta annak jobb fülét. Erre a nő ismételten távozásra szólította fel a férfit, aki „válaszul” lefejelte az asszonyt, aki 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett. A Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a galamboki férfi ellen.

A végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló, 45 éves zalaegerszegi férfi 2018. július 07-én, a késő esti órákban Zalaegerszegen, a Kinizsi Pál utcában haladt gyalogosan a baráti társaságával, erősen ittas állapotban. Amikor a barátaitól lemaradva a Kinizsi Pál utca 70. szám alatti ház előtti területhez ért, hangoskodás közben, szándékosan, az ott parkoló Opel Astra típusú személygépkocsi bal- és jobb oldali visszapillantó tükrét letörte. Majd egy Ford Fiesta típusú személygépkocsinak esett neki: a bal oldali visszapillantó tükrét ennek a gépjárműnek is letörte, valamint a bal oldali első- és hátsó ajtókon is sérülést okozott. A garázda férfi a személygépkocsik megrongálásával 50.000,- Ft illetve 75.000 Ft kárt okozott. Cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Ezért ellene a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Papp Attila