Egy nő miatt késeltek tavaly augusztusban a nagykanizsai buszpályaudvaron

facebook megosztás

Na most, 18 évesen bunyózni egy csaj miatt, még talán érthető, hiszen mindenki volt kamasz, és persze nagyon szerelmes is. Na de, 38 esztendősen késelni egy olyan helyzetben, ahol egyáltalán nem is lett volna helye erőszaknak, az nemhogy „ciki”, hanem bizony években mérhető „jutalmat” is érdemel majd a Nagykanizsai Járásbíróság előtt. A tavaly, augusztus elején történt bűnügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 38 éves,muraszemenyei férfi 2018. augusztus 6-án, 11.30 óra körül a nagykanizsai buszpályaudvaron tartózkodott élettársával együtt. Mindketten a 4. számú kocsi-állásban várakoztak, mivel az innen, 11.40 órakor Lentibe tartó járattal kívántak muraszemenyei közös otthonukba hazautazni. Várakozás közben felfigyelt rájuk a közelben tartózkodó sértett is, aki korábban a nő élettársa volt.

Mivel a „régebbi” élettárs úgy érezte, hogy korábbi kapcsolatukat még nem zárták le megfelelően, az ekkor már a bennálló buszra felszállni készülő nőhöz lépett, majd kérlelni kezdte őt, hogy a történteket beszéljék meg. A nő ettől elzárkózott, helyette a jelenlegi élettársával együtt felszállt a buszra, és ott helyet foglaltak. A sértett kezdetben ebbe beletörődött, néhány pillanat múlva azonban meggondolta magát, és elhatározta, hogy ő is felszáll a buszra: ezért a buszhoz ment, s egyik lábával a jármű legalsó lépcsőfokára fellépett.

Ezt észlelte a nő, ezért felállt a helyéről és a busz ajtajához ment. Itt annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a sértett is felszálljon a buszra, elé állt, a tenyerét a sértett mellkasára helyezte, majd emelkedett hangon megkérte őt, hogy ne szálljon fel, amelynek a sértett nem kívánt eleget tenni, ezért kisebb lökdösődés alakult ki közöttük. Mivel ennek során a nő egyre hangosabban kiabált, a történtekre az élettársa is felfigyelt, ezért felállt a helyéről, majd a busz lépcsőjéhez ment, amelyen még ekkor is egymást lökdöste a nő és a sértett férfi. A jelenlegi élettárs éppen akkor ért oda, amikor a sértett elvesztette az egyensúlyát, ezért az élettárs karját megragadta, miközben a ruházatába is belekapaszkodott.

A férfi emiatt ingerültté vált, és egy ízben, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében a busz mellett lévő peronra zuhant, miközben magával rántotta a verekedő férfit is. Ezt követően a sértettet a földre szorította, és előbb ököllel kezdte el ütni, majd miután felállt, a még mindig földön fekvő sértettet több alkalommal megrúgta: a rúgások a sértett bal oldalát találták el. Az élettárs ezután a sértettet a lábánál megragadta, majd ily módon megemelve őt, ismét a földhöz vágta, ahol újból rugdosni kezdte.

A nő mindvégig igyekezett szétválasztani a feleket, és az élettársát végül elhúzta a sértettől. A két szemöldöke között ekkor már vérző sértett csak ezután tudott felkelni a földről, majd ismét a nő felé indult, amely miatt annak az élettársa, az addig zsebében tartott 6 cm pengehosszúságú zsebkését elővette, majd azt a jobb kezében marokra fogva, hadonászni kezdett vele. A késsel legkevesebb 2 alkalommal, a puszta kézzel feléjük haladó sértett feje irányába szúrt. A sértett eközben a kezével védte magát, amely során a férfi a zsebkéssel a sértett bal hüvelykujját is megvágta, és a támadással csak ezt követően hagyott fel.

A férfi erőszakos magatartását egy nagy forgalmú buszpályaudvaron, a déli órákban, több más utas jelenlétében fejtette ki. Az elkövetés helyére, idejére, az elkövetés eszközére, a támadás gátlástalanságára és kitartó voltára is figyelemmel a magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A történtek miatt a busz nem indulhatott el, a már buszon lévő utasokat leszállították, és a tömegközlekedési vállalat is rendőri intézkedést kért.

Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette és testi sértés vétsége miatt is vádat emelt a magáról megfeledkezett 38 éves, muraszemenyei férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.