Egy testvérpár „kulturált” szórakozása szamurájkarddal és baseball-ütővel

Mindig elszomorodik az ember szíve, mikor 20 éves fiatalemberekről olvas, akiknek még el sem kezdődött a „nagybetűs” élet, máris tönkretették azt. Persze, most még fogalmuk sincs erről, na de majd 20 év múlva… Mint az a zalaegerszegi testvérpár, akik úgy gondolták jónak, hogy karddal és ütővel kell revansot venni azért, mert viselkedésük miatt hazaküldték őket egy szórakozóhelyről. A 2017 tavaszán történt bűncselekmény részleteiről dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyészt, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Az I. rendű vádlott egy 22 éves, büntetlen előéletű zalaegerszegi férfi. Társát, a mindössze 20 esztendős II. rendű terheltet azonban vagyon elleni bűncselekmények miatt,korábban már felelősségre vonta a bíróság. A testvérpár, valamint a mai napig ismeretlen társuk 2017. április 08-án hajnalban egy zalaegerszegi, Berzsenyi Dániel utcai  szórakozóhelyen tartózkodtak ittas állapotban, amikor  az egyik  biztonsági őr távozásra szólította fel őket.

Ekkor mindhárman  távoztak, azonban háromnegyed öt körül, személygépkocsival visszamentek a szórakozóhelyhez, és a mulató előtti területen megálltak. Az I. rendű vádlott egy kardnak látszó tárggyal, míg a II. rendű vádlott pedig egy baseball ütővel a kezében szállt ki a járműből. Az I. rendű vádlott ezt követően kiabálva és fenyegetve indult el a szórakozóhely bejárata felé, amikor egy másik biztonsági őr a vádlott erőszakos fellépésének megakadályozása érdekében,még a szórakozóhely előtti területen kicsavarta a II. rendű vádlott kezéből a baseball-ütőt. Időközben több személy dulakodni kezdett a helyszínen, melynek során az I. rendű vádlott, a kezében lévő karddal megvágta az egyik, dulakodásban részt vevő személy bal kezét. A megvágott ember sérülésének tényleges gyógytartama 8 napon túli, mintegy 60 nap volt.

A vádlottak és máig ismeretlen társuk olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy az a szórakozóhely közelében tartózkodó személyekben megbotránkozást, félelmet, riadalmat keltsen.Mindezekért a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség testi sértés bűntette és garázdaság bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Papp Attila