Élményekkel gazdagon tértek haza Panamából az IVT résztvevői

facebook megosztás

Zalai résztvevője is volt a Panamában megrendezett ifjúsági világtalálkozónak.

Antal Zsolt, az esztergomi szeminárium negyedik évfolyamos papnövendéke a kaposvári egyházmegye képviseletében és támogatásával utazott Közép-Amerikába. A programsorozat Costa Ricában kezdődött, ahol a résztvevők egy úgynevezett missziós előtalálkozón hangolódtak az IVT-re, majd pár nap után tovább mentek Panamavárosba.


Antal Zsolt és Radnai Kinga a kaposvári egyházmegye
képviseletében és támogatásával utazott Panamába

A lelkiségi és közösségi alkalmakon több százezren vettek részt; a zárószentmisére, amelyet Ferenc pápa mutatott be vasárnap, hatszázezren látogattak el. Antal Zsolt és a magyar delegáció a napokban tért haza. A szeminarista a tervek szerint Nagykanizsán is beszámol majd az élményeiről a helyi fiataloknak. A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót 1984 óta rendezik meg pár évente, a következő 2022-ben lesz, Portugáliában.


A zárószentmisén mintegy 600 ezer fiatal vett részt (Fotó: Facebook)

– Nagyon sokat tanultunk Ferenc pápától, aki azt mondta, hogy a fiatalok nem a jövő, hanem a jelen, abban az értelemben, hogy ne „előszobának” tartsuk a fiatalságot. A felnőtteket arra hívta, vegyék komolyan az ifjúság törekvéseit, minket pedig arra biztatott, hogy ne várjunk arra, hogy majd egyszer eljön az óra, hanem éljük meg a pillanatot. Komolyan kell vennünk magunkat, hogy aztán igazán jó felnőttek, idősek legyünk, akik majd a jövőben a fiatalokat tanítják. És arra is ösztönzött bennünket, hogy merjük feltenni a kérdéseinket, merjük megkérdőjelezni magunkat, és merjünk nagyot álmodni, kilépni a komfortzónánkból – merjünk elindulni, ahogy Mária elindult az „igenje” után Erzsébethez, pedig nem tudta, hogy valóságosak-e az angyal szavai – idézte fel egyik legmeghatározóbb élményét az IVT kapcsán a zalaújlaki szeminarista.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.