FC Nagykanizsa: kezdődhet a felkészülés

A felkészülési találkozók mellett persze a lehetséges játékosmozgás is foglalkoztatja az FC Nagykanizsa szurkolóit, s erről ha nem is biztos, de sokat sejtető információk már akadnak, illetve közszájon forognak.


Nem kizárt, hogy Kondor Kristófot (piros szerelésben) utoljára az Andráshida ellen láthattuk kanizsai mezben az NB III idei szezonjában

Fotó: Gergely Szilárd

Barna László vezetőedző és a klubvezetés részéről egyelőre hivatalosan még semmi sem megerősített véglegesen, de információink szerint Szabó Ábel, Szőke Dániel, Kondor Kristóf esetében merült fel a távozás lehetősége, rajtuk kívül Péntek Adrián is tárgyalásban áll az elöljárókkal a továbbiakat illetően. Úgy tudjuk, a játéklehetőséghez amúgy sem túlzottan jutott Szabó Ábel maga kérte, hogy máshol folytathassa és egy közeli helyszínen a megyei első osztályban számítanának is játékára. Ha lesznek távozók, az feltételezi, hogy érkezőkkel is számolnak az egyesületnél.

- Nem titok, hogy próbázókkal mindenképpen kalkulálunk, az érkező játékosokat mindenesetre szeretném látni meccsszituációk közepette is – árult el részelteket a továbbiakról Barna László. - Ezen túl az ifisták közül szintén hoznánk fel labdarúgókat a felnőtt kerethez és ők is bizonyíthatják tudásukat.

A keret hétfőn 14.30 órakor találkozik először, s onnantól kezdődhet a munka érdemi része a tavaszi szezon márciusi rajtjáig.

Az NB III-as csapat tagjait két együttessel nevezik a Kanizsa Kupa teremfoci küzdelmeire is, majd január 26-án 11 órától a kanizsai műfüvesen már FC Nagykanizsa – Haladás U19 találkozót rendezhetnek. Ezt követően kérdőjelesen következhet egy edzőtáborozás is a gárda életében, aztán február 6-án 18 órától Kanizsa – Nagyatád meccset rendeznek, február 9-én, szombaton 11 órától pedig a dél-zalaiak a - szintén NB III-as - Szekszárddal játszanak hazai környezetben. Idegenbeli előkészületi meccs is lesz a sorban, lévén február 13-án, szerdán a harmadik vonal Közép csoportjában szereplő Szentlőrinchez látogatnak a nagykanizsaiak. Február 16-án, szombaton ismét itthon következik egy felmérő, akkorra egy Nagykanizsa – Balatonlelle párosítást kötöttek le 11 órától, míg február 23-án, a felkészülés hajrájában Ausztriába utazhatnak a piros-kékek.