Január végéig várják a középiskolás diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium képzéseire

facebook megosztás

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja felvételt hirdet a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára. A tehetséggondozó intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira január 31-ig várják a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését.

 „A Középiskolás Programban részt vevő diákok a képzési folyamat során megtanulják, hogyan osszák be hatékonyan idejüket, nagyobb önismeretre tesznek szert és nem utolsó sorban, az elsajátított tudásnak köszönhetően jelentős előnyt szerezhetnek az érettségi vizsgák sikeres teljesítéséhez. Így nagyobb eséllyel kerülhetnek be a vágyott felsőoktatási intézménybe és az MCC egyetemi képzésébe is mondta Wittmann Zsolt, a Középiskolás Program vezetője.

Az 1996-ban Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium az ország egyik legismertebb, a hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken közel 350 erdélyi magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről és más határon túli területekről is szép számmal jelentkeznek középiskolások a programra. Ma már összesen több mint 1300 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken. Wittmann Zsolt elmondása szerint továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vidéki településeken élő fiatalok megszólítására, így a felvételi időszakban több város középiskolájába is ellátogatnak a program képviselői. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvétel megkönnyítése céljából.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak, amikor a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján megtalálható e-learning-rendszer menüpontban tekinthetik meg.

Azok a fiatalok, akik szeretnének egy kicsit közelebbről is betekintést nyerni a Középiskolás Programba, ellátogathatnak a Mathias Corvinus Collegium budapesti székhelyén, január 19-én megrendezendő Pályaorientációs nyílt napra, ahol a továbbtanuláshoz kapcsolódva a legkeresettebb szakmákról is hallhatnak a jelenlévők.

A Középiskolás Programról, a jelentkezés pontos menetéről az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu) bővebben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.