Katasztrófavédelem: néhány szabály betartásával megelőzhető a lakástűz

facebook megosztás

Újabb lakástűz volt Nagykanizsán. Egy kilencedik emeleti lakás egyik szobája állt lángokban csütörtök délután a Kodály Zoltán utcában.

A tűzben nem sérült meg senki. Rövid időn belül ez már a második tűzeset volt Kanizsán: a hét elején a Kaán Károly utcában egy sorház egyik lakása gyulladt ki.


A tűzesethez Nagykanizsáról és Zalakarosról érkeztek hivatásos tűzoltók
(Fotó: Gergely Szilárd)

Személyi sérülés akkor sem történt, de az ingatlan lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem figyelmeztet: néhány egyszerű szabály betartásával megelőzhető a baj. Az elektromos rendszert mindig szakember telepítse és ellenőrizze, hiszen a házilagos megoldások fokozott kockázatot jelentenek. Azokat a kisgépeket – például mobiltöltő, kávéfőző, hajvasaló –, amelyeknek felesleges egész nap feszültség alatt lenniük, nem kell a konnektorba bedugva tartani, sérült vezetéket és hibás elosztót, hosszabbítót pedig tilos használni. A tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket érdemes rendszeresen ellenőriztetni, de a szakemberek füstérzékelő és tűzoltó készülék beszerzését is javasolják.


A Kaán Károly utcai lakástűzben senki nem sérült meg, de az ingatlan lakhatatlanná vált
(Fotó: ZMKI)

– Egy tízemeletes társasház kilencedik emeleti lakásának szobája égett Nagykanizsán a Kodály Zoltán utcában csütörtök délután. A tűzesethez Nagykanizsáról és Zalakarosról érkeztek hivatásos tűzoltók, akik a gyors beavatkozásnak köszönhetően egy gépezetes tolólétráról és az épület belsejéből további egy vízsugárral oltották el a szobát rövid idő alatt. Az eset során nem sérült meg senki, a tűz keletkezését a megyei igazgatóság tűzvizsgálat során vizsgálja – tájékoztatta a Kanizsa TV Híradóját Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

További cikkek a témában:
Óvjuk értékeinket, csökkentsük a lakástüzek számát!
Kilencedik emeleti lakás szobája égett Kanizsán
Kigyulladt egy Kaán Károly utcai sorház egyik lakása

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.