Nem a lóláb lóg ki, hanem egy komplett ló!

2019. jan. 13.

Nevének elhallgatását kérő informátorunk meg is indokolta anonimitását. – Reméljük, egyszer még eljutunk oda, hogy a tolerancia bajnokai elviselik a másik véleményét szóbeli vagy fizikai erőszak nélkül. De a legutóbbi hetek még nem erre mutatnak – mondta, majd egy nagykanizsai internetes bejegyzést idézett a baloldalról: És fogok vele találkozni a városban, és laposra verem, mint a kirántott húst!


Corpus delicti. A zsigárdi egyenesbe a kanizsai MSZP hirdette meg a szakszervezeti tüntetést

Mért jó, hogy nem éppen mai csirke…?!

Egyáltalán nem érezni forradalmi hangulatot. Miért?

– Nekünk még tanították a munkásmozgalmak történetét – idézi fel az ötven fölötti melós a nyolcvanas éveket. – A két háború közt azért ellenezték a kommunista pártok a béremeléseket, mert akkor nem lesz forradalmi a proletariátus. „Minél rosszabb, annál jobb!” – tartották. Erre hajaz a mai baloldal is.


Emlékszünk még Bokros Lajosra…?!

Érdekes, a szoci kormányok alatti tetemes infláció idején alig volt béremelés. Bokros Lajos, Horn Gyula pénzügyminisztere mondta: Nincs az a béremelés, amit ne tudnék elinflálni!

A minapi minimálbéremelés valódi reáljövedelem-emelkedést jelent, ezért próbálja eljelentékteleníteni a baloldal.  Az is árulkodó: a Munka Törvénykönyve módosítása ellen az az ellenzék tüntet, amely népszavazást akart, hogy a kereskedelmi dolgozók csak egy hétvégén lehessenek együtt a családjukkal. Az meg már hab a tortán, hogy a zsigárdi egyenesbe a kanizsai MSZP hirdette meg minap a szakszervezeti tüntetést.

Persze, tudtuk, a szakszervezetek többsége kommunista gyökerű, de hogy már nem is próbálják álcázni?!

A kormánnyal szemben próbálnak keménykedni. Pedig lenne dolguk az érdekvédelem terén, a munkahelyeken is. Miért nem azért tesznek, hogy a megérdemelt minimálbéremelés ne okozzon bértorlódást? Azaz a tapasztalt melósoknak is többet fizessen a munkáltató.

Persze, amíg a cégtől kapja nem csekély fizetését, mit várunk egy szakszervezeti bürokratától?

Papp János