Online mindennapok

2019. jan. 9.

Internetezéssel töltjük a mindennapjainkat? Mit csinálunk egyáltalán online? Egyre több dolgot, de így is számos lehetőség van még.

A mindennapi életünk részét képezi az internet és az online világ. Gondolhatjuk azt, hogy nem, mi kivételek vagyunk, de a cikk végére lehet, hogy rájövünk, mennyi mindent csinálunk az interneten keresztül, ami először eszünkbe sem jutott.  Lássuk, mire használhatjuk a világhálót!

Információgyűjtés

Talán a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolog, ha internethasználatról beszélünk, az információgyűjtés. Bizonyára mindannyian kerestünk már valamilyen információt a neten, esetleg online olvastunk híreket, néztünk különféle műsorokat, tv adókat, vagy kerestük meg, milyen időjárás várható. A mindennapi életünk része az online hírszerzés, hiszen szinte bármire is legyünk kíváncsiak, az interneten minden bizonnyal megtaláljuk rá a választ.

Közösségi média

A közösségi média oldalak hatalmas népszerűségnek örvendnek, hiszen szinte mindenki megtalálja közülük a saját érdeklődésének megfelelőt. Hazánkban jelenleg a Facebook és az Instagram a leglátogatottabb, ezeken keresztül tartjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel, barátainkkal, de gyakran még családtagjainkkal is. Hasonló célt szolgál a fiatalok között oly népszerű Snapchat is. Továbbá előszeretettel nézünk különféle videókat a YouTube-on és egyéb más videómegosztó portálokon. Viszont akár teljesen más irányba is elmehetünk. Az üzleti életben például a LinkedIn-nek van nagy jelentősége, de gyűjthetünk kreatív ötleteket, inspirációkat a Pinteresten is. Mindezeken kívül számos, sokkal speciálisabb közönségre szakosodott oldalakkal is találkozhatunk, biztosan megvannak nekünk is a kedvenceink.

Online ügyintézés

Manapság már szinte elkerülhetetlen, hogy rendelkezzünk e-mail címmel, hiszen szükséges a kapcsolattartáshoz, álláskereséshez, bármilyen oldalon történő regisztrációhoz. Számos szolgáltató kínálja az online ügyintézés lehetőségét, mely megkönnyíti életünket és nem mellesleg időt spórol számunkra. Be tudjuk fizetni az interneten keresztül közüzemi számláinkat, vagy benyújthatjuk adóbevallásunkat.

Vásárlás

Az online vásárlás lehetősége is adott mindenki számára. Egyre több üzlet kínálja termékeit, szolgáltatásait az interneten, szinte bármilyen termékkörben is nézelődünk, találni fogunk webáruházat. Az ételeken keresztül az utazásokig bármit megrendelhetünk, lefoglalhatunk.

Mit csinálhatunk még?

Amennyiben nem elégszünk meg azzal, hogy a meglévő oldalak, portálok tartalmai között keresgélünk, hanem mi is szeretnénk valami újat nyújtani, természetesen erre is lehetőségünk van. Tulajdonképpen a saját közösségi média profilok létrehozása már egy első lépés efelé, de ennél még tovább mehetünk.

Saját blog

Ha van egy olyan téma, melyben szakértőnek érezzük magunkat, esetleg napló jelleggel szívesen megosztanánk másokkal életünket, vagy csak ötleteket, tanácsokat szeretnénk nyújtani a hozzánk hasonlóak számára, létrehozhatunk és saját blogot. Itt időről időre egyedi tartalmakat oszthatunk meg és kiélhetjük kreativitásunkat, megvalósíthatjuk önmagunkat, vagy csupán kiírhatjuk magunkból gondolatainkat.

Fotó: Pixabay

Weboldal

Amennyiben a blognál még többet szeretnénk, létrehozhatunk saját weboldalt is különféle célokra. Természetesen a vállalkozások teszik ezt leggyakrabban, de akár egy házasulni készülő pár is készíthet saját honlapot, vagy online önéletrajz jelleggel bárkinek jó célt szolgálhat álláskereséshez. Ha pedig valamilyen kreatív szakmában tevékenykedünk, portfólióként is hasznosíthatjuk. Számos lehetőség van, használjuk ki őket!

Forrás: Rackhost.hu