Szeniorok táncestje

A programot egyre nagyobb érdeklődés övezi, a tegnapi rendezvényen a közönség megtöltötte a Honvéd Kaszinó tükörtermét, de a szervezők még több versenyző párost bátorítanak a részvételre. A rendezvény a Honvéd Kaszinóban működő Örömtánc Csoport műsorával indult. A táncestet negyedszer rendezte meg az önkormányzat támogatásával az idősügyi tanács és a művelődési intézmény. - Az első alkalommal Szabados Gyula úr keresett meg bennünket, hogy tudnánk-e segíteni ennek a versenynek a szervezésében, rendezésében. Jó ötletnek tűnt, annál is inkább, mivel a nagykanizsai Honvéd Kaszinó több idősügyi szervezetnek is otthont ad, tehát értelemszerűen jó ötletnek tűnt ezt a rendezvényt megszervezni  - mondta el Halmos Ildikó a Honvéd Kaszinó igazgatónője.

A táncesten idén is 3 páros indult A versenyre jelentkező szeniorok felkészülését az Eraklin Táncklub Egyesület több héten keresztül segítette. A Kanizsa Televízió Híradójának Lekszikov Csaba azt hangsúlyozta, hogy a férfiakat kell bátorítani a részvételre. - Szerintem egy hölgynek az egyik legnagyobb öröm, ha őt megtáncoltatják. Na most, aki ezt meg tudja tenni, azok pont mi férfiak vagyunk. Még azt is hozzá szoktam tenni ehhez a dologhoz, hogy a középkorban a lovagnak három dologgal kellett rendelkezni. Az egyik a bajvívás volt, a másik a zenélés és a harmadik a táncolás  - fogalmazott Lekszikov Csaba az Eraklin Táncklub Egyesület vezetője.

Az est közönsége ízelítőt kapott a versenyzőket felkészítő klub növendékeinek tudásából is, majd Dénes Sándor polgármester megnyitotta a versenyt. - Farsang idejét éljük, ugye a farsang a vidámságról, a jókedvről, a táncról szól – sok minden más mellett. És hát a ma este is a táncról szól  - vélekedett Dénes Sándor polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke.  A résztvevő párosok a kötelező standard táncok mellet az önként vállalt latin-amerikai amerikai táncokban is összemérték tudásukat. Németh László és felesége ezúttal mindkét kategóriát megnyerte.

Standard táncok: 1.  Németh László-Németh Lászlóné 2. Magyar Béla-Harics Mária 3. Feszt Attila-Feszt Attiláné Latin-amerikai táncok: 1. Németh László-Németh Lászlóné 2. Feszt Attila-Feszt Attiláné 3. Magyar Béla-Harics Mária