Szombaton jubileumi tornával zárnak le egy teremfocis időszakot

- Azt hiszem, a tizedik alkalmunkkal szép jubileumhoz érkeztünk a teremfoci programunkban és úgy gondoltam, ez egyben a legjobb alkalom arra is, hogy utoljára rendezzük meg a Deme Richárd Emlékkupát – kezdte a torna főszervezője, Lőrincz László. - Úgy érzem, nagy szavakkal fölösleges dobálózni, egyszerűen ennyi idő alatt már jött egy újabb focista nemzedék, ők már nem az a generáció, melynek tagjaival elkezdtük, azt pedig nem szeretném, hogy a résztvevők ne tudják, kinek is az emlékére focizhatunk. Sajnos egy ifjú labdarúgónk tragikus elvesztése apropóján hozhattuk tető alá ezt a sorozatot, de tudom, hogy Ricsi is büszke lenne arra, hogy a tornát zsinórban ötször az az FC Oportó legénysége nyerte meg, melyben egykor ő is kispályázott.

A torna az évek során mind nagyobb volumenűvé vált, nem véletlen, hogy az utóbbi időszakban a résztvevő gárdák számát tizenhatban volt szükséges maximalizálni.

- Idén is négyszer négyes csoportokban kezdenek az együttesek, melyek között ott lesznek Ricsi nagy pályás klubjai is és már a reggeli órákban indítunk a Zsigmondyban. Már most büszkék lehetünk ugyanakkor arra, hogy a majd' tíz év több száz meccsén a kétperces kiállítások számát egy kezemen meg tudnám számolni, azt pedig talán a csapatom tagjai, tehát a címvédő Oportó sem veszi rossz néven, ha azt mondom, nem bánnám, ha valaki letaszítana minket a trónról, persze, ehhez az adott alakulatnak igencsak meg kell küzdenie...