17 éves erőszaktevő, magányos férfiakra vadászó nő és egy késelő is a bíróság elé áll hétfőn Zalában

H. Gy.-né társat kereső férfiakat csapott be milliókkal, B. A. M. zalaegerszegi kislányok fenekét fogdosta és simogatta, míg F. Zs. szerelemféltés miatt késelte meg riválisát a nagykanizsai autóbusz-állomáson.

Szexuális erőszak Egerszegen: 17 éves fiú rémisztgette a lányokat

Komoly bűncselekményt követett el egy mindössze 17 esztendős fiú Zalaegerszegen: egy éven át rémisztgette a kisiskolás lányokat, mutogatva magát nekik, vagy éppen összefogdosva őket. A sértettek gyermekkorára tekintettel nem csak szeméremsértésért, hanem szexuális erőszakért is felelnie kell majd hétfőn, megyénk törvényszéke előtt. A megdöbbentő bűnügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem, még 2018 decemberében, aki akkor,dr. Kondákor Ferencnek, Zala megye főügyészének a bűncselekményről kiadott sajtóközleményét osztotta meg velem: ebből idézünk most.

Egy 17 éves fiú a 2017. év nyarától 2018. május 3. napjáig tartó időszakban, legkevesebb 10 alkalommal jelent meg a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolánál, ahol a kerítés mellől leste az iskolás lányokat, miközben nemi vágyának kielégítése céljából önkielégítést végzett. Ugyanígy tett akkor is, amikor egyszer a zalaegerszegi Dózsa György utcai általános iskola melletti parkolóból figyelte a gyerekeket.

2018. február 28-án, dél körül Zalaegerszegen, a Balatoni útra vezető járda szakaszon önkielégítést végzett egy vele szembejövő kislány előtt. Ezután 2018. március 5-én, a kora esti órákban ismét a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolához ment, ahol követni kezdett egy hazafelé tartó, 12 éves kislányt. A gyereket már a lakóhelyén, a lépcsőházban érte utol, ahol lefogta, majd benyúlt a kabátja alá és a ruházatán keresztül a felsőtestén, a fenekén, illetve a szeméremtestén is tapogatni kezdte. A kislány szabadulni próbált, kiabálni kezdett, mire a fiú a helyszínről elmenekült.

A fiú május 3-án, a zalaegerszegi Hegyalja úton mutogatta nemi szervét három, padon ülő, kiskorú lány előtt. Egy alkalommal pedig Zalaegerszegen, a Fejér György utcától követett egy kiskorú leányt, és több alkalommal megtapogatta a fenekén. A fiút a megyeszékhelyi nyomozó elfogták, majd a Zala Megyei Főügyészség ellene szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Zalaegerszegi Törvényszékhez. Holnap az elsőfokú, előkészítő ülésen dr. Gergye Tamás büntetőbíró elnököl majd.

F. Zs. egy nő miatt késelt tavaly augusztusban a nagykanizsai autóbusz-pályaudvaron

Hétfőn kezdik tárgyalni a 38 esztendős, muraszemenyei F. Zs. büntetőügyét a Nagykanizsai Járásbíróságon, aki még tavaly augusztusban, szerelemféltésből késelte meg vetélytársát a dél-zalai város buszpályaudvarán.

A muraszemenyei férfi 2018. augusztus 6-án, 11.30 óra körül a nagykanizsai buszpályaudvaron tartózkodott élettársával együtt. Mindketten a 4. számú kocsi-állásban várakoztak, mivel az innen, 11.40 órakor Lentibe tartó járattal kívántak muraszemenyei közös otthonukba hazautazni. Várakozás közben felfigyelt rájuk a közelben tartózkodó sértett is, aki korábban a nő élettársa volt.

Mivel a „régebbi” élettárs úgy érezte, hogy korábbi kapcsolatukat még nem zárták le megfelelően, az ekkor már a bennálló buszra felszállni készülő nőhöz lépett, majd kérlelni kezdte őt, hogy a történteket beszéljék meg. A nő ettől elzárkózott, helyette a jelenlegi élettársával együtt felszállt a buszra, és ott helyet foglaltak. A sértett kezdetben ebbe beletörődött, néhány pillanat múlva azonban meggondolta magát, és elhatározta, hogy ő is felszáll a buszra: ezért a buszhoz ment, s egyik lábával a jármű legalsó lépcsőfokára fellépett.

Ezt észlelte a nő, ezért felállt a helyéről és a busz ajtajához ment. Itt annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a sértett is felszálljon a buszra, elé állt, a tenyerét a sértett mellkasára helyezte, majd emelkedett hangon megkérte őt, hogy ne szálljon fel, amelynek a sértett nem kívánt eleget tenni, ezért kisebb lökdösődés alakult ki közöttük. Mivel ennek során a nő egyre hangosabban kiabált, a történtekre az élettársa is felfigyelt, ezért felállt a helyéről, majd a busz lépcsőjéhez ment, amelyen még ekkor is egymást lökdöste a nő és a sértett férfi. A jelenlegi élettárs éppen akkor ért oda, amikor a sértett elvesztette az egyensúlyát, ezért az élettárs karját megragadta, miközben a ruházatába is belekapaszkodott.

A férfi emiatt ingerültté vált, és egy ízben, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében a busz mellett lévő peronra zuhant, miközben magával rántotta a verekedő férfit is. Ezt követően a sértettet a földre szorította, és előbb ököllel kezdte el ütni, majd miután felállt, a még mindig földön fekvő sértettet több alkalommal megrúgta: a rúgások a sértett bal oldalát találták el. Az élettárs ezután a sértettet a lábánál megragadta, majd ily módon megemelve őt, ismét a földhöz vágta, ahol újból rugdosni kezdte.

A nő mindvégig igyekezett szétválasztani a feleket, és az élettársát végül elhúzta a sértettől. A két szemöldöke között ekkor már vérző sértett csak ezután tudott felkelni a földről, majd ismét a nő felé indult, amely miatt annak az élettársa, az addig zsebében tartott 6 cm pengehosszúságú zsebkését elővette, majd azt a jobb kezében marokra fogva, hadonászni kezdett vele. A késsel legkevesebb 2 alkalommal, a puszta kézzel feléjük haladó sértett feje irányába szúrt. A sértett eközben a kezével védte magát, amely során a férfi a zsebkéssel a sértett bal hüvelykujját is megvágta, és a támadással csak ezt követően hagyott fel.

A férfi erőszakos magatartását egy nagy forgalmú buszpályaudvaron, a déli órákban, több más utas jelenlétében fejtette ki. Az elkövetés helyére, idejére, az elkövetés eszközére, a támadás gátlástalanságára és kitartó voltára is figyelemmel a magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A történtek miatt a busz nem indulhatott el, a már buszon lévő utasokat leszállították, és a tömegközlekedési vállalat is rendőri intézkedést kért.

Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette és testi sértés vétsége miatt is vádat emelt a magáról megfeledkezett 38 éves, muraszemenyei férfi ellen. Bűnösségéről és büntetéséről dr. Török Judit bíró dönt majd.

Ítélethirdetés várható holnap a magányos férfiakra vadászó, csaló nő bűnperében

A Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette büntetőtanácsa előtt ítélethirdetéssel folytatódik holnap H. Gy. -né büntetőpere, aki az ügyészek szerint párkereső, magányos férfiakat szemelt ki magának, majd naivitásukat és jóhiszeműségüket kihasználva vágta át őket: volt olyan sértett, akit több millió forinttal. Néha a csaló nő másodrendűként megvádolt lánya is „besegített”, nézzük meg röviden a három bűnügyet.

Egy lakás árát csalták el, mindössze 3 hónap leforgása alatt

A vádirat szerint a sértett 2014 augusztusában adott fel társkereső hirdetést a Zalai Hírlapban. Erre jelentkezett – álnéven – H. Gy.-né, s elhatározta, hogy a férfitól különféle indokokkal pénzt fog kérni. Tervébe lányát, a II. rendű vádlottat is beavatta, akivel együtt győzködték a férfit, hogy a kért összegeket átadja nekik. A nők a sértettől 2014 októbere és decembere között 1 millió 840 ezer forintot csaltak ki. Ezen kívül a vádlottak kérésére a férfi, kamatokkal növelten további 754 ezer 120 forint összegben vett fel hiteleket. Mindezen felül különféle áruvásárlási kölcsönszerződések megkötésére is rábírták a sértettet, 2 millió 350 ezer 742 forint értékben. H. Gy.-né és lánya összesen 4 millió 944 ezer 862 forintnyi kárt okozott a férfinak.

Már az első randin „lehúzott” 67 ezret

H. Gy.-né a Szuperinfó című újságban figyelt fel a sértett társkereső hirdetésére, még 2017 novemberében. Telefonon hívta fel a férfit, majd többször is beszéltek egymással, mielőtt az első személyes találkozóra sor került volna: a nő egyébként azt állította magáról, hogy egy nagy cég zalaegerszegi üzemében dolgozik. Az első találkozóra 2017. november 22. napján került sor egy zalaegerszegi cukrászdában. A csalásra készülő nő már a találkozót leegyeztető telefonbeszélgetés során jelezte, hogy pénzt szeretne kölcsönkérni a férfitól, aki így is belement a randevúba. A személyes beszélgetés során H. Gy.-né 42.000,-Ft-ot kért kölcsön a férfitől, azzal az indokkal, hogy a gyűrűjét kiválthassa a zálogházból. Azt ígérte, hogy a pénzt néhány nap múlva visszafizeti a sértettnek. Ezt követően a páros elment egy ATM automatához, ahonnan a sértett pénzt vett magához, majd a következő útjuk a zálogházba vezetett, ahol a nő kiváltotta a gyűrűt. Az ékszer kiváltása után H. Gy.-né közölte a sértettel, hogy egy családi rendezvényt szervez, amihez szeretne lefoglalni egy éttermet, és erre figyelemmel további 25.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől. A férfit azzal nyugtatta, hogy 2017. november 27. napján elmegy majd hozzá Szombathelyre, és a 42.000,-Ft-tal együtt ezt az összeget is visszafizeti. A férfi és a nő útja ismét az automatához vezetett, ahol H. Gy.-né „legombolta” a sértettől a 25 ezer forintot, aki ezt követően visszautazott Szombathelyre.

A csaló nő már másnap telefonált, és természetesen ismét pénzt kért: a mese úgy szólt, hogy örökölt, és az örökséget intéző ügyvédnek kell fizetnie 32.000,-Ft ügyvédi díjat. A terhelt újfent azt ígérte, hogy a pénzt a többivel együtt 2017. november 27. napján adja majd vissza. A sértett a telefonbeszélgetést követően egy szombathelyi bankfiókból elutalta a kért összeget a nőnek, aki a pénzt Zalaegerszegen fel is vette. H. Gy.-né a következő nap ismét telefont ragadott, most azzal az ürüggyel, hogy az ügyvédnek további pénzt kell fizetni és ehhez újabb 20.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől. A nő azt ígérte, hogy ezt az összeget is 2017. november 27. napján fogja visszafizetni. A férfi még mindig hitt a nőnek, így ismét elutalta a kért pénzt Zalaegerszegre. A nő vérszemet kaphatott, mert még aznap újra telefonált, további kölcsönt kérve a sértettől, azonban a férfi a további kölcsönadástól már elzárkózott. Ezután H. Gy.-né elérhetetlenné vált a sértett számára, a telefonhívásait nem fogadta, és persze nem ment el a 2017. november 27. napjára tervezett találkozóra sem. Mindössze egy rövid szöveges üzenetet küldött a sértettnek, amiben a pénz visszafizetését 2017. december 20. napja után ígérte.

A férfi nem nyugodott bele a vele történtekbe, és 2017. december 11. napján, csalás miatt tett feljelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozás meg is indult. A nyomozás során H. Gy.-né ismét felvette a kapcsolatot a sértettel és 2018. január 27. napján, egy zalaegerszegi cukrászdában ismét találkozott vele. A találkozó során a terhelt aláírt egy megállapodást, melyben vállalta, hogy a kölcsönkapott pénzt (kiegészítve 5.000,-Ft-tal) részletekben visszafizeti. Majd H. Gy.-né arra is rábeszélte a férfit, hogy a rendőrségen kérje a nyomozás megszüntetését. Emellett, a beszélgetés során a nő további 25.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől, aki a pénzt még ott, a cukrászdában át is adta a terheltnek. Persze a megállapodásból nem lett semmi, a férfi az összes kölcsönadott pénzének – 144 ezer forintnak – búcsút inthetett.

Veszedelmes viszonyok: szerelmet ígért, majd több, mint egymilliót csalt ki

H. Gy.-né nemcsak tavalyelőtt, de 2016-ban sem „tétlenkedett”, hanem akkor is áldozatra vadászott. Rá is talált egy társkereső hirdetésre a Zalai Hírlapban, amelyet egy férfi adott fel. A vádlott nő „Novák Mária” néven mutatkozott be. Megismerkedtek, majd randevút beszéltek meg egymással Zalaegerszegre, a Zala Megyei Kórház elé. 2016. július 20. napján jött létre a találka, amire a férfi nagy reményekkel készült: már a megismerkedésük örömére 40 darab tojást vitt ajándékba a rosszban sántikáló asszonynak. A találkozó során beültek a Megálló Presszóba is, ahol a sértett kifizette H. Gy.-né fogyasztását, valamint adott neki ajándékba  4.000,-Ft-ot azzal a céllal, hogy a terhelt az unokaöccsének tortát vásárolhasson. A nő már a presszóban történt beszélgetés során utalgatott rá, hogy mint férfi, „bejön neki” a sértett, el tudna képzelni egy szorosabb kapcsolatot is vele. A szerelembe eső férfi az esetleges párkapcsolat reményében továbbra is tartotta a kapcsolatot a vádlottal: találkozgatott vele és adott át részére kisebb-nagyobb pénzösszegeket. Általában a zalaegerszegi Dísz téren találkoztak, és a nőnek mindig volt valamilyen indoka arra, hogy kölcsönt kérjen: orvosra, gyógyszerre, élelmiszerre, a telefonkártya feltöltésére majd 100 ezer forintja ment rá a meggondolatlan férfinak.

De ez nem volt elég: H. Gy.-né az ötödik találkozójuk után azzal hívta fel telefonon a férfit, hogy Kaposváron van, a kórházban, és sürgősen pénzre lenne szüksége, amiből részben az orvost és a gyógyszereit fizetné ki, illetve költőpénzt is akar magánál tartani. Ezért megkérte a sértettet, hogy vegyen fel 200.000,-Ft kölcsönt az egyik pénzintézetben, amelyet majd közösen fognak visszafizetni. A férfi ebbe bele is egyezett és 2016. szeptember 19. napján, a zalaegerszegi lakóhelyén meg is kapta a 200.000,-Ft kölcsönt. Mikor telefonon jelezte a terheltnek, hogy nála van a kölcsönösszeg, H. Gy.-né közölte vele, hogy a pénz egy részét a Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utcán adja át az unokájának. A terhelt útmutatása alapján a sértett 103.500,-Ft-ot átadott egy ismeretlen személyazonosságú, 15 év körüli lánynak. A terhelt különféle költségeire hivatkozva később Zalaegerszegen, a Dísz téren 2016. szeptember 22. napján további 20.000,-Ft-ot, míg valamikor 2016. szeptember végén újabb 18.000,-Ft-ot is elkért és meg is kapott a sértettől a banki kölcsön összegéből. Ezt követően H. Gy.-né 2016. szeptember 25. napján megszakította a kapcsolatot a sértettel, aki öt nappal később, csalás miatt feljelentést tett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, ahol meg is indult a nyomozás.

Mikor a csaló nő erről tudomást szerzett, ismét felvette a kapcsolatot a férfivel, és október elején visszaadott neki 12 ezer forintot, de ez csak a következő csalásának az előkészülete volt. Ugyanis, a nyomozás során történt egyeztetések egyikén közölte a sértettel, hogy hamarosan örökölni fog 12 millió forintot, amiből majd minden tartozását vissza fogja neki fizetni, azonban addig is további pénzösszegekre lenne szüksége. Megkérte a férfit, hogy vegyen fel újabb 100 ezer forint kölcsönt, amit a sértett – továbbra is bízva a jövőbeni párkapcsolatban – ismét csak megtett. A személyi kölcsön felvétele után, 2016. október 10. napján ruhavásárlásra 15.000,-Ft-ot, vízvezeték szerelésre 57.000,-Ft-ot, majd 2016. október végén gyógyszerekre újabb 30.000,-Ft-ot adott át a terheltnek. Ezen kívül a nő lakásfelújításra, valamint gyógyszervásárlásra hivatkozva, 2016. novemberében további 52.000,-Ft-ot, míg 2016. decemberben további 58.000,-Ft-ot kért és kapott a sértettől.

És ez még mindig nem volt elég a nőnek: közölte a férfivel, hogy a lakásfelújításhoz további pénzösszegekre lesz szüksége, amit úgy kellene előteremteni, hogy a sértett áruvásárlási kölcsönökkel nagyobb értékű laptopokat vásárol, amiket majd ő értékesít, a törlesztő részleteket pedig majd az örökségből kifizeti. A férfi ebbe is beleegyezett és H. Gy.-né rábírására, 2016 októberében egy 105 ezer forint értékű laptopot, majd november 18-án egy 143 ezer forintos készüléket vásárolt. Utóbbi vételhez a bank 230 ezer forintot bocsátott a rendelkezésére, így, a laptop vételárának kiegyenlítése után a nő még 86 ezer forintot vetetett ki egy ATM-ből a sértettel, amelyet aztán ugyancsak elkért tőle. Ugyanez ismétlődött meg november 23. napján: akkor 160 ezer forintért vásárolt egy laptopot a férfi, majd nem sokkal később további 65 ezer forint készpénzt is átadott a nőnek. Végül 2016. december 06. napján 155 ezer forintért egy újabb laptopot vetetett a nő a sértettel.

És itt még mindig nincs vége a történetnek, mert H. Gy.-né 2017. januárban ismét megkereste a sértettet, hogy örökölt egy házat, aminek az illetéke 50.000,-Ft. A terhelt az illeték összegét kölcsönkérte a sértettől azzal, hogy a házat 19 millió forintért eladják, amelyből neki 9,5 millió jár, és a kölcsönöket majd ebből fogja neki visszafizetni. A férfi ezt is elhitte, és további 50 ezer forintot adott át az asszonynak. Végül H. Gy.-né 2017. február 09. napján, a gázszámlája befizetésére és gyógyszerekre újabb 16 ezer forintot kért és kapott még kölcsön a sértettől…

Papp Attila