A vidéki városokat érintő fejlesztéspolitikát bírálta tegnap az LMP

A Nagykanizsa többet érdemel címmel tartott sajtótájékoztatón a párt társelnöke, Keresztes László Lóránt egyebek mellett arról beszélt, hogy a korábban megígért kanizsai fejlesztések nem valósultak meg. Károlyi Attila, az LMP Zala megyei elnökségi tagja pedig felháborítónak tartja, hogy a város önkormányzata felemelte az üzleti célú ingatlanok építményadóját, illetve csökkentette a helyi iparűzési adó megfizetése alóli mentesség határát. Károlyi Attila szerint Nagykanizsa elvesztette térségi szerepét, aminek köszönhetően a lakosság száma is csökkent.


A sajtótájékoztatón az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt és Károlyi Attila, az LMP Zala megyei elnökségi tagja tartott beszédet

– Az önkormányzatok nem kapják meg azokat a forrásokat az állami költségvetésből, ami szükséges lenne eleve a kötelező feladatok ellátásához, és főleg nem jut forrás a fejlesztéspolitikára. Ezzel szemben a Fidesz egy olyan fejlesztéspolitikát valósít meg, hogy központilag, központi diktátum alapján határozzák meg, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg - mondta el Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.