Angol nyelven indít vízügyi képzést a Pannon Egyetem Nagykanizsán

facebook megosztás

Vízügyi üzemeltetési mérnök alapszakot indít a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza, Magyarországon először angol nyelven - tájékoztatta az intézmény az MTI-t. 


Fotó: Kanizsa/archív, Gergely Szilárd

Közleményükben kiemelték: globális vízhiány várható, ezért a víztechnológiák támogatása, innovatív fejlesztése minden ország számára nemzetstratégiai cél. Magyarország meghatározó szerepet tölt be ezen a területen, hiszen a Kárpát-medence geológiai és geográfiai adottságai, illetve az ezzel párosuló víztechnológiai tudás több mint százéves tradíciókkal rendelkezik.   

Miután egyre fokozódik az igény a fejlett víztechnológiai megoldások iránt, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza 2019 szeptemberétől Magyarországon először indít angol nyelvű vízügyi üzemeltetési mérnök alapszakot.     

Galambos Ildikó, az oktatási anyagot kidolgozó nagykanizsai Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- és Fejlesztő Központ igazgatója arra számít, hogy a nagykanizsai képzésre a vízhiánnyal küzdő országokban - vagyis a dél-amerikai, ázsiai és afrikai térségben - is felfigyelnek - olvasható a közleményben.    

A Pannon Egyetemen arra számítanak, hogy az angol nyelvű képzés erősítheti a nagykanizsai kampusz nemzetközibbé válását, a külföldi hallgatók mellett azonban magyar jelentkezőkre is számítanak, olyanokra, akik később nemzetközi szinten szeretnék hasznosítani a tudásukat. A leendő hallgatók ugyanakkor a magyar nyelvű képzést is választhatják - derül ki a közleményből.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.