„Azt most mondom: halottak vagytok.” – Nem bírta elviselni a szakítást, most majd bírósági eljárás „segít” neki ebben

facebook megosztás

Nem bírta elviselni a szakítást egy 27 éves, zalai férfi: zaklatott, fenyegetőzött, majd utóbb garázdálkodott is, mindhiába. Az áhított nőt nem, csak vádiratot és büntetőeljárást kapott a nyakába viselkedéséért. A vádemelésig jutott büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 27 éves, garázdaság és zaklatás miatt már büntetett zalai fiatalember és nőismerőse között 2017 decemberében egy kapcsolat alakult ki, majd ezt követően rendszeresen találkoztak, és telefonon is beszélgettek egymással. A terhelt a viszonyukat utóbb szorosabbra kívánta fűzni, azonban a sértett ettől elzárkózott, ezért 2018. június 1. napján személyesen közölte a férfival, hogy nem kíván vele egy párt alkotni, és ne keresse őt többé. A fiatalember a nő döntését elfogadni nem tudta, ezért, az ezt követő héten a sértettnek már azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát. A terhelt és a sértett 2018. június 08. napján, az esti órákra egy találkozót beszéltek meg Csesztregen, ahova azonban a sértett nem ment el, helyette, ebben az időben szentgyörgyvölgyi barátnőjénél tartózkodott.

Emiatt a terhelt ingerült lett, és a telefonjáról – azért, hogy a nőt megfélemlítse – a sértettet azzal fenyegette meg, hogy őt, az apját, a nagymamáját, és a barátait is megöli, illetve bántalmazni fogja. A terhelt a következőket írta a sértett telefonjára:„Azt most mondom, halottak vagytok.”, „ Két perc ott vagyok.”, „Péter is meg a többi is megtudja veled együtt.”, „Most indultam öreganyádhoz. Vége. Most majd megtudod te is, sőt apád is telibe verem. Szóltam.”, „Halottak vagytok.”, „Most véget vetek ennek. Utána megyek apádhoz. Most majd rájössz.”. Továbbá a fenyegetésének nyomatékot adva, egy fényképfelvételt is küldött a sértett telefonjára arról, hogy ő éppen a nő nagymamájának háza előtt áll. A fenyegetőző fiatalember üzenetei következtében, a sértettben komoly félelem alakult ki.

2018. június 09. napján, az esti órákban a nő – mivel a kialakult helyzetről beszélni akart a terhelttel – megüzente neki, hogy a csesztregi Muskátli presszóban tartózkodik. Kb. 20 órakor a terhelt – már ittas állapotban – meg is jelent a presszónál, majd odament a nőhöz, aki a barátaival egy társaságban tartózkodott. A terhelt a pólóját odadobta az egyik férfihez, és közölte, hogy „Vigyázz rá te csicska.”. Erre az inzultált férfi az asztaltól felállt, és azért, hogy jóbarátjával, a terhelttel a konfliktust elkerülje, a presszó parkolójában lévő Alfa Romeo típusú gépkocsijához ment, és beszállt. A terhelt ekkor utánament, és a kezével megakadályozta, hogy a férfi az ajtót becsukja. Azt kiabálta neki, hogy szálljon ki, mert az apja után küldi, megöli. Ekkor a társaság nőtagjai próbálták a terheltet lecsitítani, aki azonban egyiküket félrelökte, majd nagy erővel, ököllel beleütött az autó visszapillantó tükrébe, ami ettől elhajolt. Ráütött az autó tetejére, valamint több alkalommal belerúgott a vezetőoldali ajtóba is, ami ettől enyhén behorpadt.

Ezt követően a vádlott és a baráti társasága a presszóba visszamentek, ahol a volt barátnő ismét közölte a terhelttel, hogy nem szeretne vele kapcsolatot, ne keresse. Emiatt közöttük vita alakult ki, amely során a terhelt elvette a nő telefonját és lakáskulcsát, majd lökdöste őt, és megszorította a karját is. Miközben a nő az értékeit próbálta visszaszerezni a terhelttől, közöttük dulakodás is kialakult. Mivel a 27 esztendős férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a presszónál tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen, ezért a Lenti Járási Ügyészség zaklatás és garázdaság miatt is vádat emelt ellene.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.