Bravúrosan ugrottak az élre

Simonka Ferenc és Sallai Csanád fiatal vízilabda gárdája majd' két hónap után szállt ismét vízbe bajnoki találkozó keretében és a BENU fiú serdülő vízilabda országos serdülő bajnokság B csoportjában a Honvéd II-vel játszottak – mint az később kiderült, igencsak egyoldalú találkozót.

Kanizsa Vízilabda SE (1.) – Honvéd II (2.) 12-4 (3-2, 3-1, 3-1, 3-0)

Kanizsa: Varga D. - Mező 4, Pécsi 1, Krihó 1, Ziegler 1, Varga Z., Csarankó 1. Csere: Tuboly (kapus), Rózsahegyi, Lekics 1, Szirtes 2, Mándli 1, Lőrinc, Varga Á. Edző: Simonka Ferenc, Sallai Csanád.

- Ősszel 10-8-as vereséget szenvedtünk a Kőér utcában, ezért hazai medencében szerettünk volna visszavágni az első helyen álló Honvédnak – fogalmazott Simonka Ferenc, a KVSE trénere. - Az első negyed elején elkövettünk két súlyos hibát védekezésben, de utána rendezni tudtuk a sorainkat és a játékrész végén már nálunk volt az előny. Néha már a sportszerűség határát súrolta a vendégek játéka, de ez sem zökkentette ki csapatunkat a ritmusából és egyre magabiztosabban pólózva további gólokkal terheltük meg a Honvéd kapuját. Végül talán a vártnál nagyobb különbséggel nyertünk, ennek köszönhetően át is vettük a vezetést a tabellán. Sok jó teljesítményt láttunk együttesünk soraiban, de Varga Dániel kapusteljesítménye kimagaslott a mezőnyből.

A kanizsaiak az elmúlt hétvégén a 10. forduló keretében aztán Budafokra látogattak, ahol a táblázat hatodik helyén álló Budafóka SE-vel mérkőztek. A dél-zalaiak semmit sem bíztak a véletlenre és 18-9-re győztek, meg is tartva ezzel vezető helyüket.